Варення з бананів із лимоном

Найчастіше на зиму хазяйки запасаються варенням з ягід чи фруктів. Я свої солодкі закрутки поповнюю ще варенням із бананів із лимонною ноткою.

Найчастіше на зиму хазяйки запасаються варенням з ягід чи фруктів. Я свої солодкі закрутки поповнюю ще варенням із бананів із лимонною ноткою. Бананове варення я не готую у великих обсягах (зазвичай – за настроєм), намагаюся його використовувати протягом тижня.

Зробити варення з бананів з лимоном можна будь-якої пори року. Мені подобається доповнювати банановим варенням млинці до сніданку, бісквіти для тортів, шарування. Так, і просто скибочка свіжого батона або хліба з такими ласощами хороша під чашку ароматного чаю.

Мій покроковий рецепт варення з бананів з лимоном без стерилізації та консервантів, тому зберігати насолоду слід на полиці холодильника.

Інгредієнти

  • Банан: 3 шт.
  • Цукор: 150 г
  • Лимон: 0,5 шт.

Приготування

Беремо продукти за списком для варіння бананової солодощі. Фрукти мають бути дозрілими.

Очищаємо від шкірки банани. Для варення нарізаємо фрукти кільцями (0,5 см завтовшки). Завантажуємо бананову нарізку в скляну миску.

Доповнюємо заготовку із бананів лимонним соком. До складу вводимо трохи цедри лимона.

Бананову нарізку засипаємо порцією цукрового піску. Миску з вмістом струшуємо, щоб цукор рівномірно розподілився між скибочками банана. Залишаємо у такому положенні (для виділення соку) приблизно протягом години. Солодкі кристали повинні розчинитися.

З миски бананові шматочки переправляємо у відповідну каструлю.

На середньому вогні варення незабаром закипить. Зменшуємо нагрівання і проварюємо бананові скибочки протягом 10 хвилин. У процесі перемішуємо.

Бананове варення укладаємо в підготовлену тару (скляні сухі банки). Після того, як варення охолоне, прибираємо на полицю холодильника.

Приємного та солодкого вам перекушування!