Смачні домашні булочки – чудовий додаток до сімейного чаювання. Пропоную замісити тісто дріжджове і зробити булочки з цукром. Виходять цукрові булочки з дріжджового тіста м'якими, рум'яними та апетитними на вигляд. З рецептом приготування булочок впоратися навіть господиня-початківець.
Інгредієнти для тесту
- Борошно пшеничне: 300 г
- Вода тепла: 150 мл
- Олія рослинна: 4 ст. ложки
- Дріжджі швидкодіючі сухі: 1,5 ч. ложки
- Цукор: 4 ст. ложки
- Сіль: 0,5 ч. ложки
Інгредієнти для начинки
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Цукор: 8 ст. ложок без гірки
Приготування
Щоб спекти в духовці солодкі булочки із дріжджового тіста, підготуємо за списком інгредієнти. Вода для замішування тіста має бути не вище 40°.
У широку робочу миску просіюємо борошно пшеничне, додаємо до неї цукор і сіль. Перемішуємо інгредієнти ложкою або лопаткою.
У солодку борошняну суміш, що вийшла, вливаємо теплу воду і порцію рослинної олії.
Перемішуємо складові тесту спочатку в мисці, а потім на столі. Тісто для булочок повинно вийти м'яким і не прилипати до долоні. Тісто перекладаємо в змащену маслом миску, накриваємо рушником і залишаємо так у теплому місці для підйому протягом години.
За цей час тісто збільшилося в обсязі приблизно вдвічі. Дістаємо дріжджове тісто з миски, обминаємо його на столі і ділимо на вісім рівних шматочків.
Кожен шматочок тіста розкочуємо в коржик, який відразу змащуємо олією і посипаємо цукром (у розрахунку одна столова ложка на кожну заготівлю).
Тепер заготовку згортаємо у формі рулету, фіксуємо краї. Кінці рулету з'єднуємо один з одним так, щоб вийшло кільце.
Кільце перевертаємо на бік і за допомогою ножа робимо розріз, не доходячи до кінця (орієнтуйтесь на фото). Заготівлю розгортаємо, вийшла булочка у формі серця. Аналогічно формуємо інші булочки.
Цукрові булочки-серця викладаємо на лист і завантажуємо в розігріту до 180° духовку.
Приблизний час випікання солодких булочок – 20 хвилин.
Домашні солодкі цукрові булочки вийшли м'якими, смачними, подаємо їх до столу до чаю або кави. Приємного чаювання!