Тушкована капуста із салом на сковороді

Для гастрономічних фанатів тушкованої капусти пропоную ще один кулінарний прийом її приготування – капуста тушкована з салом на сковороді.

Для гастрономічних фанів тушкованої капусти пропоную ще один кулінарний прийом її приготування на сковороді. Обов'язково згасіть її разом із салом! Така тушкована капуста із салом на сковороді виходить дуже смачною та ситною. Запропонувати тушковану капусту можна як гарнір, вона чудово розкриє смакові нотки м'ясних страв. Так, і в окремому вигляді капуста, тушкована з салом, гарна.

У рецепті використовується томатний сік, який робить присмак капусти багатшим. Я взяла для реалізації рецепту томатний сік із м'якоттю на зиму «свого виробництва». Підійде також томатний соус чи кетчуп із магазину.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 500 г
  • Сало: 150 г (свіже)
  • Сік томатний: 100 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: 2 тріски
  • Паприка мелена: 0,5 ч. ложки

Приготування

Підготуємо продукти за списком. Верхні капустяні листи видаляємо.

На обробну дошку кладемо шматок сала і різаємо його тонкими скибочками. Заготовку із сала завантажуємо на гарячу сковороду для розтоплення.

Поки шматочки сала тужать на сковороді, займемося подрібненням капусти. Нарізаємо капусту тонкими стрічками за допомогою звичайного ножа або використовуємо спеціальну тертку для шатківниці.

Подрібнену капусту переправляємо до шматочків сала на сковороду, які вже достатньо розтопилися. Починаємо обсмажування протягом 15-20 хвилин. Епізодично склад перемішуємо.

Капуста на сковороді стала м'якою, можна додати томатний сік. Перемішуємо.

Вміст на сковороді підсолюємо, кидаємо меленого перчика та паприку. Капусту із салом тушкуємо, накривши сковороду кришкою, протягом 10-12 хвилин. За потреби час збільште.

Тушкована разом із салом капуста готова. Надзвичайно гарна вона разом із картоплею. Приємного перекушування!