Шашлик з курячих стегон у сковороді гриль-газ

Смачний шашлик з курячих стегон у сковороді гриль-газ – чудовий варіант для святкових посиденьок з друзями.

Апетитний та соковитий шашлик з курки можна приготувати не лише на мангалі, а й у сковороді гриль-газ. За смаковими якостями такий шашлик зовсім не поступається «справжній» м'ясній страві на вугіллі. Спочатку замаринуємо курячі шматочки, а потім обсмажимо їх у сковороді гриль-газ.

До речі, як основний інгредієнт я використовувала стегна, але за запропонованою кулінарною технологією можна запекти й інші частини курячої тушки. Смачний шашлик з курячих стегон у сковороді гриль-газ – чудовий варіант для святкових посиденьок з друзями.

Інгредієнти

  • Стегна куряче: 800 г
  • Соус соєвий: 2 ст. ложки
  • Майонез: 2 ст. ложки
  • Олія оливкова: 2 ст. ложки
  • Приправа для шашлику: 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком

Приготування

Підготуємо для домашнього курячого шашлику потрібні продукти.

Стегна для шашлику я розрізала на дві частини. За бажанням можна зняти шкірку і зрізати кісточки, але цей процес опустила, т.к. хотіла шашлик саме з рум'яною скоринкою. Курячі шматочки викладаємо в миску.

У невелику ємність кладемо майонез. Доповнюємо його оливковою олією, соєвим соусом та спеціями. У мене готова приправа для шашлику, ви можете взяти набір своїх улюблених мелених спецій.

Готовий маринад вливаємо до курячих частин. Добре перемішуємо інгредієнти.

Миску із заготівлею накриваємо харчовою плівкою. Маринуємо курячий шашлик мінімум 1 годину (довше – краще).

Шашлик замаринувався, можна приступати до обсмажування. Дотримуючись інструкцій, змащуємо нижню частину сковороди гриль-газ олією, вливаємо склянку води. Шматочки курки кладемо на ґрати.

Сковороду накриваємо кришкою. Готуємо шашлик приблизно півгодини.

Соковитий шашлик із курки, приготований у сковороді гриль-газ, відразу подаємо до столу, супроводивши улюбленим соусом, зеленню чи картопляним гарніром! Смачного перекушування!