Тушкована капуста з тушонкою

Часто при тушкуванні капусту доповнюють овочами, куркою, м'ясом, грибами. Я пропоную зробити тушковану капусту разом із тушонкою. Виходить тушкована капуста з тушонкою ситною та смачною.

Згасити свіжу білокачанну капусту на сковороді можна з різними інгредієнтами. Часто при тушкуванні капусту доповнюють овочами, куркою, м'ясом, грибами. Я пропоную зробити тушковану капусту разом із тушонкою. Виходить тушкована капуста з тушонкою ситною, смачною та досить апетитною. Страву можна запропонувати до столу з будь-яким гарніром — гречкою, рисом, картоплею, макаронами або самостійною закускою.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 500 г
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Тушонка: 250 г
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Щоб згасити капусту на сковороді разом із тушонкою, підготуємо необхідні продукти. Очищаємо морквину та цибулю. З капусти видаляємо верхні листи. Тушенка підійде будь-яка (я використовувала тушонку з курки домашнього приготування).

Нарізаємо цибулю невеликими шматочками. Розігріваємо в сковороді олію, перекладаємо нарізку з цибулі і на помірному вогні пасеруємо 3 хвилини.

Моркву крупно натираємо та перекладаємо в сковороду до цибулі. Разом овочі пасеруємо ще 5 хвилин.

Капусту шаткуємо смужками і викладаємо на сковороду до цибулі та моркви.

Інгредієнти перемішуємо, накриваємо сковороду кришкою. Гасимо капусту з морквою і цибулею приблизно 20 хвилин. Якщо капуста молода та соковита, достатньо буде 15 хвилин.

За час гасіння капуста стала м'якою. Додаємо до капусти тушонку з|із| Перемішуємо інгредієнти, розбиваючи лопаткою м'ясні шматочки. За смаком солимо і перчимо.

Продовжуємо гасити капусту з тушонкою ще 10 хвилин.

Тушкована капуста з тушонкою та овочами на сковороді вийшла дуже соковитою, смачною, ароматною. Смачного!