Згасити свіжу білокачанну капусту на сковороді можна з різними інгредієнтами. Часто при тушкуванні капусту доповнюють овочами, куркою, м'ясом, грибами. Я пропоную зробити тушковану капусту разом із тушонкою. Виходить тушкована капуста з тушонкою ситною, смачною та досить апетитною. Страву можна запропонувати до столу з будь-яким гарніром — гречкою, рисом, картоплею, макаронами або самостійною закускою.
Інгредієнти
- Капуста білокачанна: 500 г
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Тушонка: 250 г
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Щоб згасити капусту на сковороді разом із тушонкою, підготуємо необхідні продукти. Очищаємо морквину та цибулю. З капусти видаляємо верхні листи. Тушенка підійде будь-яка (я використовувала тушонку з курки домашнього приготування).
Нарізаємо цибулю невеликими шматочками. Розігріваємо в сковороді олію, перекладаємо нарізку з цибулі і на помірному вогні пасеруємо 3 хвилини.
Моркву крупно натираємо та перекладаємо в сковороду до цибулі. Разом овочі пасеруємо ще 5 хвилин.
Капусту шаткуємо смужками і викладаємо на сковороду до цибулі та моркви.
Інгредієнти перемішуємо, накриваємо сковороду кришкою. Гасимо капусту з морквою і цибулею приблизно 20 хвилин. Якщо капуста молода та соковита, достатньо буде 15 хвилин.
За час гасіння капуста стала м'якою. Додаємо до капусти тушонку з|із| Перемішуємо інгредієнти, розбиваючи лопаткою м'ясні шматочки. За смаком солимо і перчимо.
Продовжуємо гасити капусту з тушонкою ще 10 хвилин.
Тушкована капуста з тушонкою та овочами на сковороді вийшла дуже соковитою, смачною, ароматною. Смачного!