Куряча тушка – досить затребуваний продукт харчування, що використовується у нашому повсякденному раціоні. Така гастрономічна «популярність» обумовлена смаковими якостями птиці та її здатністю відмінно поєднуватись з іншими інгредієнтами.
Я часто використовую ці якості курки та готую її спільно з картоплею, овочами, крупами. Ось і зараз пропоную вам просту в реалізації страву – курка з тушкованою картоплею. Така ситна, смачна і смачна страва чудово впишеться в обіднє меню. Так, і святкові посиденьки тушкованою куркою з картоплею можна урізноманітнити.
Для рецепту я беру, як правило, половину курячої тушки. Підійдуть для гасіння та окремі частини курки: стегна, крила, спинка, грудка. Курячі частини і картопля при гасінні доповнюються овочами: морквою і цибулею (коли є солодкий болгарський перець, використовую і його). Смак страви доповнимо різноманітними спеціями та свіжою зеленню. Я взяла свіже пір'я зеленої цибулі. Починаємо приготування.
Інгредієнти
- Тушка куряча: половина
- Картопля: 5-6 шт.
- Морква: 1 шт. (середнього розміру)
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 50 мл
- Сіль: 4 щіпки
- Чорний перець – мелений: 2 тріски
- Цибуля зелена: 5-6 пір'я
- Вода: скільки потрібно (кип'ячена)
Приготування
Для гасіння беремо курку, промиваємо її, відразу обсушуємо паперовим рушником. Зручним способом (ножем або овочечисткою) очищаємо бульби, морквину. З цибулі видаляємо лушпиння.
Курячу тушку рубаємо (розрізаємо) на великі порційні шматки. Готувати можна в каструлі, сотейнику, піде і глибока сковорода. У каструлю заливаємо олії, трохи прогріваємо її. Нарізку з курки перекладаємо для легкого обсмажування в олію.
Обсмажити курячі шматки потрібно хвилин 5 або 7. Цього часу нам буде достатньо, щоб підготувати для гасіння картоплю. Нарізаємо її середніми за розміром часточками-кубиками. Картопляну заготовку викладаємо до курки.
Приступаємо до подрібнення овочів. Пропонуємо морквину натерти, а ось цибулька порубаємо шматочками. Подрібнену овочеву заготівлю додаємо до інгредієнтів у каструлю.
Доповнюємо компоненти нашої курячо-картопельної страви спеціями: сіллю та меленим перчиком.
Вміст заливаємо наперед закип'яченою водою. Вода повинна лише трохи покрити картоплю.
Томимо курку з картопляними часточками та овочами до повної готовності всіх складових страв.
Наприкінці доповнюємо тушковану картоплю з куркою порізаною зеленою цибулькою.
Апетитні тушковані курячі шматочки з картоплею готові! Приємною для всіх трапези!