Для любителів та шанувальників гостреньких соусів пропоную покроковий рецепт вареної аджики з морквою та перцем – чудової заготівлі для зимових посиденьок.
Смачна домашня варена аджика з морквою та перцем гарна до м'яса, гарнірів, можна її додавати і при варінні перших страв. Смак у такої аджики в міру гострий. Втім, ви можете збільшити кількість гіркого перцю, щоб зробити соус гострішим.
Інгредієнти
- Помідори: 1 кг
- Морква: 2 шт.
- Цибуля ріпчаста: 2 шт.
- Перець гострий: 1 шт.
- Солодкий болгарський перець: 3 шт.
- Цукор: 2 ст. ложки
- Сіль: 1 ст. ложка
- Олія рослинна: 100 мл
- Часник сушений: 1 головка
- Оцет 9%: 1 ст. ложка
Приготування
Відповідно до запропонованого списку продуктів беремо інгредієнти. Овочі промиваємо, моркву та цибулю очищаємо, у болгарського та гіркого перцю видаляємо насіння.
Почнемо подрібнення овочів. Плоди солодкого болгарського перцю нарізаємо великими шматками. Гіркий перчик досить розрізати навпіл.
Наступний продукт – помідори. Зрізаємо у помідорів місце, де росла плодоніжка, а самі плоди подрібнюємо скибочками.
Підготовлену морквину та цибулину розрізаємо на частки. Головку часнику розуміємо на зубчики.
Заготівлю з овочів, чергуючи один з одним, відправляємо у чашу м'ясорубки для подрібнення.
Отриману овочеву суміш переливаємо в товстостінну каструлю і варимо, періодично перемішуючи, протягом півгодини.
У проварену масу кидаємо сіль, цукор, вливаємо олію та оцет. Перемішуємо та варимо ще п'ять хвилин.
Аджика готова, розподіляємо їх у підготовлені заздалегідь (стерилізовані) банки. Тару закупорюємо. Заготівлю охолоджуємо протягом доби під теплим пледом чи ковдрою, поставивши на кришки.
Приємною вам дегустації вареної аджики взимку і не лише!