Вишневий компот з апельсином на зиму

Пропоную заготовити на зиму компот із вишні, доповнивши апельсином. Виходить компот із вишні з апельсином на зиму солодким та ароматним.

І дорослим, і дітям подобається вишневий компот. Пропоную заготовити на зиму компот із вишні, доповнивши апельсиновий напій. Таке поєднання інгредієнтів для компоту зробить його смачним та апетитним. Виходить компот із вишні з апельсином на зиму солодким та ароматним.

Запропонована кількість інгредієнтів розрахована на банку об'ємом 1 л. Заздалегідь скляну тару простеризуйте, а кришку для неї прокип'ятіть.

Інгредієнти

  • Вишня: 200 г
  • Апельсин: 3 скибочки
  • Цукор: 100 г
  • Вода кип'ячена: скільки потрібно

Приготування

Щоб зробити компот із вишні з апельсином на зиму, підготуємо потрібні інгредієнти.

Ягоди вишні перебираємо, видаляємо зіпсовані плоди. Забираємо гілочки та листя. Ретельно промиваємо вишню під проточною водою, відкинувши ягоди на друшляк.

Ретельно промиваємо апельсин. Для компоту нарізаємо цитрусовими кільцями.

Вишню та скибочки апельсина складаємо в банку.

До ягод та апельсину всипаємо потрібну порцію цукру.

Вишню та апельсин заливаємо окропом. Банку накриваємо кришкою та залишаємо в такому положенні на 15 хвилин.

Обережно, щоб не обпектися, переливаємо воду з банки в каструлю. Доводимо до кипіння, проварюємо 2-3 хвилини.

Воду знову переливаємо у банку. Щільно закручуємо банку кришкою. Банку з вишневим компотом перевертаємо догори дном, укриваємо ковдрою. Повністю остудити заготовку, а для зберігання ставимо в прохолодне місце.

Усім приємного апетиту та смачних заготовок на зиму!