Лечо з огірків без перцю

Консервуємо лечо з огірків без перцю. Лечо виходить смачним та апетитним, запропонувати заготівлю можна і до святкового застілля.

Як правило, для приготування на зиму лечо потрібні перці, кабачки чи баклажани. У мене дещо інша гастрономічна пропозиція для господарок — лечо з огірків без перцю, яке чудово доповнює м'ясні страви чи гарнір. Нескладний покроковий рецепт лечо з огірків без перцю допоможе поповнити запаси до зими. Лечо виходить смачним та апетитним, запропонувати заготівлю можна і до святкового застілля.

Інгредієнти

  • Огірок свіжий: 1 кг
  • Помідори: 5 шт.
  • Часник: 5 зубчика
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Оцет 9%: 40 мл
  • Цукор: 3 ст. ложки
  • Сіль: 1 ст. ложка

Приготування

Для зимової заготівлі беремо продукти за переліком. Промиваємо огірки, помідори. Підготовляємо банки та кришки для закупорки лечо. Тару стерилізуємо.

Починаємо приготування лечо з нарізки помідорів. Незіпсовані плоди нарізаємо у формі часточок. Часникові зубки очищаємо від лушпиння.

На черзі – свіжі огірки. Їх для лечо нарізаємо півкільцями або чверть кільцями, якщо плоди великі. Можна також подрібнити огірки брусками.

Нарізку з помідорів та часникові зубки по черзі поміщаємо в чашу м'ясорубки. Отримуємо таку помідорну масу. Ставимо її на вогонь, підсипаємо цукровий пісок та сіль. Вливаємо олію без запаху. Доводимо вміст до кипіння.

Масу з помідорів доповнюємо огірковою нарізкою.

Готуємо лечо із огірками на помірному вогні близько 40 хвилин, іноді перемішуючи. Наприкінці приготування вливаємо оцет.

Лічо з огірків розподіляємо у стерилізовані банки.

Банки з лечо закупорюємо кришками. Перевертаємо заготовку на кришки, обгортаємо ковдрою, охолоджуємо протягом доби. Зберігаємо лечо з огірків у прохолодному місці.

Хороших заготовок на зиму!