Помідори мариновані по-італійськи

Смачні помідори мариновані по-італійськи урізноманітнюють святкове гуляння, так, і в будні вони будуть доречними до картопляного гарніру.

Закуска, приготована за цим рецептом, обов'язково знайде своїх шанувальників! Основний інгредієнт – свіжі пружні помідори – доповнені нарізкою з кропу, часником. У такому складі помідори маринуються в пікантній заправці з оцту, гірчиці та олії. Смачні помідори мариновані по-італійськи урізноманітнюють святкове гуляння, так, і в будні вони будуть доречними до картопляного гарніру.

Інгредієнти

  • Помідори: 500 г
  • Часник: 3 часточки
  • Кріп (свіжий): 0,5 пучка
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка
  • Гірчиця: 1 ч. ложка
  • Оцет 9%: 1 ст. ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Для маринування помідор швидко підготуємо продукти за списком. Ретельно промиваємо помідори та зелень. Очищаємо часникові зубчики. Маринувати краще у скляній ємності з кришкою.

Помідори нарізаємо у формі каблучок із товщиною приблизно 5-7 мм. Складаємо заготовку у миску.

До помідорної нарізки викладаємо посічений кріп.

Часникові скибочки подрібнюємо за допомогою спеціального преса або теркою. Часникову масу додаємо до решти інгредієнтів у мисці.

В окрему невелику миску вливаємо олію, оцет, кладемо гірчицю. Енергійно компоненти перемішуємо для отримання однорідної заправки консистенції.

Пікантну заправку, що вийшла, додаємо в помідорний склад.

Помідори на свій смак солимо та приправляємо чорним меленим перчиком. Перемішуємо інгредієнти. Миску з помідорною закускою забираємо маринуватися на півгодини в холодильник.

Смачна закуска готова! Подаємо помідори мариновані по-італійськи до столу, дегустуємо. Приємного перекушування!