Приготовлена в домашніх умовах варена свиняча грудинка з часником – це смачна м'ясна закуска, яка вдало впишеться у святкове меню. Для рецепту найкраще вибрати грудинку із прошарками м'яса. До столу подати варену грудинку можна разом з картоплею або самостійною стравою. На скибочці хліба з гірчицею така закуска особливо гарна. Покроковий рецепт вареної грудинки з часником зовсім не становить складності, головне – добре охолодити м'ясну закуску перед подачею.
Інгредієнти
- Грудинка свиняча: 300-400 г (з прошарками)
- Вода: 2 л
- Сіль: 0,5 ст. ложки
- Перець чорний (горошком): 7 шт.
- Лист лавровий: 2 шт.
- Часник: 2-3 зубчики
Приготування
Підготуємо для рецепту потрібні інгредієнти за списком.
Свинячу грудинку ретельно промиваємо під проточною водою. Підготовлену грудинку перекладаємо для подальшого варіння в каструлю.
До свинячої грудинки всипаємо порцію солі. Додаємо горошини чорного перцю та лаврові листочки.
Свинячу грудинку та спеції заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь.
Свинячу грудинку в каструлі доводимо до кипіння. Зменшуємо нагрівання плити і варимо грудинку протягом однієї години.
Варену свинячу грудинку остуджуємо. Перекладаємо грудинку в целофановий мішечок. Очищаємо часникові зубчики. Подрібнюємо їх через спеціальний прес або дрібно натираємо. Варену грудинку натираємо часниковою масою з усіх боків. Грудинку на 12:00 прибираємо в холодильник. Перед подачею на стіл рекомендується потримати грудинку в морозильнику кілька годин.
Нарізаємо варену грудинку свинячими шматочками і подаємо на стіл. Всім смачного!