Свинина у вершках у горщиках

Пропоную вам запекти в духовці свинину разом із вершками. Для рецепту знадобляться горщики. Виходить свинина у вершках у горщиках дуже апетитної та смачної.

Приготувати свинину так, щоб м'ясо вийшло смачним, соковитим та ніжним, можна в духовці. Пропоную вам запекти в духовці свинину разом із вершками. Для рецепту знадобляться горщики. Виходить свинина в вершках у горщиках дуже апетитною, до столу таку страву можна запропонувати разом із відвареною картоплею, гречкою або рисом. Прекрасно урізноманітнюють смак свинини у вершках та свіжі овочі.

Інгредієнти

  • Свинина: 400 г (м'якоть)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Вершки (10%): 200 мл
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Приправа для свинини: 1 ч. ложка

Приготування

Щоб запекти свинину у вершках у духовці, підготуємо необхідні продукти. Свинину обполіскуємо водою, обсушуємо паперовими рушниками. Очищаємо цибулю.

Цибулю нарізаємо півкільцями або чверть кільцями. Розігріваємо на сковороді олію. Перекладаємо на сковороду нарізку цибулі і пасеруємо її протягом 3-4 хвилин. Цибуля має стати м'якою.

Тим часом нарізаємо свинину шматочками (близький розмір 2 см). М'ясні шматочки перекладаємо до цибулі на сковороду.

Обсмажуємо м'ясні шматочки разом із цибулею на сильному вогні приблизно 8-10 хвилин. У процесі свинину перемішуємо. Наприкінці обсмажування солимо на смак свинину, додаємо приправу і перемішуємо.

Весь вміст зі сковороди перекладаємо в горщики.

Заливаємо м'ясні шматочки у горщиках вершками.

Горщики накриваємо кришками і ставимо в розігріту до 190 ° духовку на 1 годину.

Свинина, томлена в горщиках у духовці з вершками, вийшла дуже ніжною, соковитою, м'якою та смачною! Всім смачного!