Мабуть, найпопулярніша страва з яєць на сніданок – це яєчня. Часто яєчню доповнюють ковбасою, помідорами чи сиром. Звичніше для нас готувати яєчню на сковороді, але є альтернативний варіант. Пропоную вам приготувати страву з яєць у мікрохвильовій печі разом з ковбасою. Виходить яєчня в мікрохвильовій печі з ковбасою поживною і смачною. Для приготування вибирайте посуд, який можна використовувати в мікрохвильовій печі.
Інгредієнти
- Яйце куряче: 2 шт.
- Сосиски: 2 шт. (або інший вид ковбаси)
- Кріп (свіжий): 2 гілочки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія вершкове: для змащування форми
Приготування
Підготуємо для рецепту продукти за списком. Я готувала яєчню з сосискою, підійдуть інші види ковбас. Гілочки свіжого кропу обполіскуємо холодною водою і струшуємо з них зайву вологу.
Від оболонки очищаємо сосиски та нарізаємо їх кільцями. Форму, придатну для використання в мікрохвильовій печі, змащуємо шматочком вершкового масла. Викладаємо нарізані сосиски у форму.
Відправляємо форму з сосисками в мікрохвильову піч. Виставляємо високу потужність (800 Вт). Готуємо сосиски протягом хвилини. Форму рекомендується накрити кришкою.
Форму дістаємо з мікрохвильової печі і розбиваємо до сосисок курячі яйця. Жовтки обов'язково проколюємо зубочисткою.
Склад страви на свій смак солимо та перчимо.
Форму із вмістом накриваємо кришкою і знову ставимо в мікрохвильову піч. Включаємо мікрохвильову піч на високій потужності. Яєчню в мікрохвильовій печі готуємо 3-3,5 хвилини.
Готову яєчню з ковбасою перекладаємо на тарілку та прикрашаємо порубаною свіжою зеленню.
Всім смачного перекушування!