Пельмені з куркою

Домашні пельмені з куркою за своїми смаковими якостями зовсім не поступаються традиційним. Ці пельмешки вдало впишуться у буденний раціон будь-якої родини.

Говорячи про пельмені, нам одразу видаються вироби з тіста з м'ясом. Втім, начинка для пельменів може бути не лише з подрібненого м'яса (свинини чи яловичини), а й з курки.

Домашні пельмені з куркою за своїми смаковими якостями зовсім не поступаються традиційною м'ясною стравою. Пропоную вам, милі хазяйки, покроковий рецепт пельменів із куркою. Ці пельмешки вдало впишуться у буденний раціон будь-якої родини. Рекомендувати пельмені із куркою можна для дітей.

Інгредієнти для тесту

  • Борошно пшеничне: 3 ст.
  • Вода: 1 ст.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Сіль: 1 ч. ложка

Інгредієнти для начинки

  • Філе куряче: 600 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Для приготування домашніх пельменів із куркою беремо потрібні продукти.

Тісто зробити швидко. У миску просіюємо борошно пшеничне, доповнюємо її сіллю, яйцем і прокип'яченою заздалегідь водою (охолодженою). Змішуємо інгредієнти, утворюючи тістяну грудку. Тісто не повинно прилипати до рук, бути еластичним та податливим.

Куряче м'ясо розрізаємо невеликими шматочками. Очищаємо цибулю, ділимо її на скибочки.

Заготівлю з курячого м'яса та цибулі відправляємо в чашу м'ясорубки для подрібнення до фаршу. Курячий фарш на свій смак солимо, за бажанням додаємо меленого перчика. Перемішуємо.

Зручним для вас способом робимо круглі заготовки для домашніх пельменів. Мені подобається спосіб, коли тісто розкочується в тонкі пласти, на яких вирізаються склянкою або кулінарним кільцем круглі коржики.

Зробивши необхідну кількість круглих коржиків, викладаємо на них приблизно по чайній ложці начинки.

Скріплюємо краї заготовок, ховаючи курячу начинку всередині. Кінці можна між собою скріпити, виходять такі гарні пельмені.

Пельмені можна відразу відправити в киплячу присолену воду для варіння, або заморозити їх.

Смачні домашні пельмені з курячі начинки готові. Усім приємного перекушування!