Шашлик зі свинини на мінеральній воді в духовці

Готуємо шашлик зі свинини без мангалу у домашніх умовах. Маринувати м'ясо будемо в мінеральній воді, а запікати в духовці.

Для приготування шашликів кожен використовує свій улюблений маринад. Мені подобається найпростіший маринад – мінеральна вода. При маринуванні м'яса (до речі, не лише свинини, а й яловичини, баранини, курки) мінеральна вода насичує його вологою та пом'якшує волокна. Приготувати смачний шашлик на такому маринаді можна на відкритому вогні (мангалі), і в духовці в домашніх умовах.

Апетитний шашлик зі свинини на мінеральній воді в духовці – чудова порційна святкова страва для гостей. Втім, я впевнена, що покроковий рецепт шашлику зі свинини на мінеральній воді в духовці нагоді вам і в будні, тим більше він не становить складності. Шматочки м'яса при запіканні в духовці ми урізноманітнюємо нарізкою з цибулі і помідорів.

Інгредієнти

  • Свинина: 800 г
  • Вода газована: 300 мл
  • Сіль за смаком
  • Приправа для шашлику: за смаком
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Помідори: 3 шт. (дрібні)

Приготування

Для приготування домашнього шашлику в духовці готуємо необхідний продуктовий набір. М'ясо має бути свіжим та гарної якості. Щодо мінеральної води, то рекомендується газований напій. Для маринування підберіть миску, яка не окислюється.

На обробну дошку перекладаємо м'ясо та нарізаємо його на шматочки – заготовки для шашлику. Перекладаємо нарізку зі свинини у миску.

Заготовку зі свинини присипаємо за смаком сіллю та приправою для шашлику. Добре інгредієнти перемішуємо.

М'ясні шматочки заливаємо водою.

Миску з м'ясними шматочками в мінеральній воді накриваємо харчовою плівкою і залишаємо маринуватися протягом 30-60 хвилин. Пару разів м'ясо можна перемішати.

Маринування добігає кінця, наріжемо цибулю частинами і розберемо їх на пелюстки. Невеликі помідори розділимо ножем на кільця.

Шампура – це дерев'яні шпажки – рекомендується замочити на півгодини у воді. Нанизуємо замариновані у мінеральній воді шматочки свинини на шпажки, чергуючи з цибулею та помідором.

Шпажки із заготівлею шашлику перекладаємо на форму для запікання. М'ясні шматочки покриваємо олією.

Відправляємо шашлик у розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин, один раз шпажки з м'ясом перевертаємо.

Свинячий шашлик на шпажках, замаринований у мінеральній воді, приготувався. Подаємо його до столу зі свіжою зеленню та улюбленим соусом. Приємного перекушування!