З помідорів можна приготувати найрізноманітніші закуски та салати. У поєднанні з червоною цибулею та в міру гострої заправки помідори виходять смачними та соковитими. Для рецепту я використала невелику скляну банку. Такі закусочні помідори в банку хороші і як самостійна страва, і як доповнення до м'ясних страв, наприклад, шашлику.
Інгредієнти
- Помідори: 300 г (невеликі)
- Часник: 3-4 зубчики
- Цибуля червона: 0,5 шт.
- Олія рослинна: 4 ст. ложки
- Оцет яблучний: 2 ст. ложки
- Сіль: 1 ч. ложка
- Цукор: 1 ч. ложка
- Перець червоний: за смаком (мелений)
- Базилік сушений: 1 ч. ложка
Приготування
Щоб зробити закусочні помідори у банку, підготуємо вказані інгредієнти. Помідори добре промиваємо під проточною водою. Очищаємо цибулю та часникові зубки.
Помідори нарізаємо навпіл чи четвертинками.
Червону цибулю для закуски з помідорів подрібнюємо тонкими півкільцями. Часникові часточки рубаємо ножем дрібними кубиками.
У скляну чисту банку шарами викладаємо скибочки помідорів, нарізку із цибулі та часнику.
У невелику миску вливаємо олію. Я використовувала олію. Вливаємо в олію яблучний оцет. Перемішуємо.
В оцтово-олійний склад всипаємо сіль, цукор, червоний мелений перець та сушений базилік.
Знову добре перемішуємо інгредієнти. Заправка для закуски готова.
Приготованою пікантною заправкою заливаємо помідори у банку. Закриваємо банку і трохи струшуємо. Відправляємо закуску в холодильник на 2-3 години, потім можна дегустувати.
Всім смачного!