Запечена курка з соєвим соусом та медом

Приготувати курку можна найрізноманітнішими способами. Пропоную вам рецепт запеченої курки з соєвим соусом та медом. Страва виходить дуже смачною та апетитною.

Другі страви з курки користуються заслуженою увагою та популярністю у господарок. Курятина набагато ніжніше за смаком, ніж решта м'яса, до того ж вона коштує дешевше. Приготувати курку можна найрізноманітнішими способами. Пропоную вам не витратний рецепт запікання курки шматочками в духовці із соєвим соусом та медом. Виходить така запечена курка з соєвим соусом і медом дуже апетитною, смачною, з рум'яною скоринкою. Ніжність та аромат курочки точно нікого не залишить байдужим. Для рецепту можна використовувати різні частини курки.

Інгредієнти

  • Курка: 600-700 г (будь-які частини)
  • Часник сушений: 0,5 ч. ложки
  • Мед: 0,5 ст. ложки (рідкий)
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Соус соєвий: 2 ст. ложки
  • Сіль: 0,25 ч. ложки

Приготування

Підготуємо потрібні інгредієнти для запікання курки. Якщо використовуєте курку повністю, то розрубайте її на порційні частини. Мед має бути рідким. Якщо необхідно, то розтопіть мед на водяній бані або мікрохвильовій печі.

Курячі частини промиваємо під проточною водою. Обсушуємо відразу паперовими рушниками. Перекладаємо порційні курячі шматочки в миску. Всипаємо сушений часник. Солимо.

Доповнюємо курячі частини медом. Вливаємо олію без запаху і класичний соєвий соус.

Курячі частини добре перемішуємо зі спеціями. Миску прибираємо в холодильник, затягнувши харчовою плівкою. Маринуємо курячі шматочки мінімум 1 годину. Далі краще.

Замариновані частини курочки перекладаємо одним шаром у відповідну форму для запікання.

Завантажуємо форму з куркою у розігріту до 185 градусів духовку на 45 хвилин. У середині запікання курячі шматочки змастити жиром, що виділився.

Ароматна та рум'яна запечена курка у духовці готова. До столу запропонувати її можна з улюбленим гарніром, овочами, зеленню. Смачного!