Запечена молода картопля в сковороді гриль-газ

Новий урожай картоплі радує господарок можливістю приготувати найрізноманітніші страви. Моя пропозиція — запечена молода картопля у сковороді гриль-газ.

Новий урожай картоплі радує господарок можливістю приготувати найрізноманітніші страви. Як гарнір пропоную запекти молоду картоплю на сковороді гриль-газ. Незважаючи на простоту рецепту, картопля виходить дуже смачною та апетитною. Молоді бульби доповнимо спеціями та оливковою олією. Я використовувала готову приправу для картопляних страв, але можна зібрати її самостійно, включивши до складу сушений часник, паприку, суміш мелених перців, прованські трави. При подачі на стіл запечена молода картопля у сковороді гриль-газ доповніть свіжими овочами або різносолами, зеленню.

Інгредієнти

  • Картопля молода: 600 г
  • Приправа для страв з картоплі: 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком
  • Олія оливкова: 2 ст. ложки

Приготування

Підготуємо молоду картоплю для запікання. Візьмемо потрібні спеції та олію.

Картоплю нового врожаю дуже ретельно промиваємо під холодною водою. У процесі миття можна використовувати щітку. Сильні місця забруднень зіскребти ножем. Очищати бульби для нашої страви не потрібно, запікати в шкірці.

Кожен бульба розрізаємо на 2 половинки.

У картопляну нарізку додаємо приправу, на свій смак солимо. Вливаємо олію оливи.

Картопляну заготівлю перемішуємо. Кожна половинка має бути покрита спеціями та олією.

Розкладаємо картопляні скибочки зрізом вниз на ґратах сковороди гриль-газ. Не забуваємо влити воду (1 склянка).

Сковороду встановлюємо на газ. Накриваємо кришкою. Запікаємо 20 хвилин.

Половинки картоплі підрум'янилися з одного боку, перевертаємо їх і запікаємо під кришкою 15 або 20 хвилин.

Запечена картопля у сковороді гриль-газ готовий. Частуйтесь!