Курячі гомілки – прекрасний порційний продукт харчування, який можна приготувати до трапези різними способами. Часто ніжки запікають у духовці, попередньо замаринувавши в соусі. Пропоную зробити запечені курячі гомілки у сметані та французькій гірчиці, які цілком підійдуть для святкового меню. Ніжки виходять м'якими, соковитими, смачними. Страву з духовки подати до столу можна з улюбленим гарніром з картоплі, рису, круп, овочів.
Інгредієнти
- Гомілки курячі: 6-8 шт.
- Сметана: 3 ст. ложки
- Гірчиця зернова: 2 ст. ложки
- Паприка мелена: 1 ч. ложка
- Часник сушений: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Візьмемо за списком потрібні інгредієнти. Гомілки мають бути розмороженими. Для запікання підбираємо відповідну форму.
Курячі гомілки промиваємо під проточною водою, насухо обтираємо паперовими рушниками. Ніжки поміщаємо у відповідну ємність (миску). Курячі частини на свій смак солимо, посипаємо чорним меленим перчиком.
Доповнюємо гомілки порцією сметани (будь-якої жирності) і французькою гірчицею в зернах.
До складу маринаду вводимо солодку мелену паприку та гранульований часник. Замінювати сушений часник свіжим не рекомендую. В іншому випадку при запіканні він може пригоріти і «зіпсувати» смак готової страви.
Гомілки добре перемішуємо з інгредієнтами маринаду. Потім ємність накриваємо кришкою та ставимо на полицю холодильника. Маринуємо курячі ніжки в сметані та французькій гірчиці 30 хвилин.
Підходящу форму для запікання застеляємо фольгою, щоб потім менше возитися з очищенням тари. Розміщуємо у формі замариновані гомілки.
Завантажуємо курячі ніжки у розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин. Цей час орієнтовний, залежатиме від властивостей печі та розміру гомілок.
Апетитні соковиті запечені курячі гомілки у сметані та французькій гірчиці вийшли дуже смачними. Усім приємного перекушування!