Підливу з курячої печінки

Сьогодні у нас у меню підливу з курячої печінки. Час приготування смачної страви із субпродукту не займе багато часу.

Сьогодні у нас в меню підливи з такого м'ясного продукту, як куряча печінка. Час приготування смачної страви із субпродукту не займе багато часу.

Можна впевнено сказати, що куряча печінка займає лідируючу позицію серед субпродуктів, адже вона багата на вітаміни і корисні речовини. Крім того, печінка птиці відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами. Ми використовуємо цю гастрономічну властивість і приготуємо підливу з курячої печінки разом із овочами. Інгредієнти в процесі приготування доповнимо томатним соусом, меленими спеціями. Приступаємо.

Інгредієнти

  • Печінка куряча: 500 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Борошно: 1,5 ст. ложки
  • Соус томатний: 2 ст. ложки
  • Вода: 1-1,5 ст.
  • Олія рослинна: 40 мл
  • Сіль за смаком
  • Суміш мелених спецій: за смаком

Приготування

Для рецепту підливи з курячої печінки беремо потрібні інгредієнти за списком. Готуватимемо страву на сковороді. Печінка має бути охолодженою. З шматочків печінки видаляємо плівки. Великі шматки розрізаємо навпіл.

У сковороду вливаємо олію. Коли продукт оптимально прогріється, перекладаємо в сковороду шматочки обробленої курячої печінки. Починаємо печінку підсмажувати на середньому вогні, періодично перевертаючи шматочки.

Поки печінка томиться на сковороді, підготуємо для підливи овочі: моркву та цибулю. Морквину подрібнюємо, використовуючи терку з великими осередками. Цибулю нарізаємо в довільній формі (можна тонкими півкільцями, наприклад).

Подрібнені овочі перекладаємо до підсмажених шматочків курячої печінки. Інгредієнти приправляємо за смаком сіллю та сумішшю мелених перчиків.

Інгредієнти підсмажуємо разом протягом 5 або 7 хвилин, кілька разів перемішавши.

До інгредієнтів на сковороду додаємо борошно. І ще буде потрібно томатний соус.

Курячу печінку з інгредієнтами заливаємо кип'яченою водою (орієнтуємося на розмір сковороди, вода має покрити печінку наполовину).

Томимо печінку приблизно 20 хвилин. Підлива з курячої печінки, моркви, цибулі готова! Подавати до столу можна з улюбленим гарніром. Добре з такою стравою із субпродукту поєднується картопляне пюре, макаронні вироби, каші.