Вінегрет з квашеною капустою та горошком

Готуємо домашній вінегрет. Для приготування рекомендую заздалегідь відварити коренеплоди прямо в шкірці. Відрегулювати смак вінегрету можна меленими спеціями.

Такий овочевий салат, як вінегрет, мабуть, ніколи не зникне з нашого меню. Вінегрет – страва класична, що користується успіхом у всі часи, незважаючи на свою простоту готування та економні інгредієнти.

Пропоную вам покроковий рецепт вінегрет з квашеною капустою та горошком, який має привабливий смак та апетитний вигляд. Для приготування рекомендую заздалегідь відварити коренеплоди прямо в шкірці. Щоб моркву, картоплю та буряки було зручніше очищати після варіння, помістіть їх у холодну воду.

Квашена капуста та зелений горошок робить традиційний вінегрет смачним та ситним. Відрегулювати смак вінегрету можна меленими спеціями, але майте на увазі, що достатньо солі вже є в квашеній капусті.

Домашній вінегрет із квашеною капустою та горошком готується на раз-два, а задоволеними залишаться всі.

Інгредієнти

  • Картопля (варена): 2 шт.
  • Буряк варений: 1 шт.
  • Морква варена: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Капуста квашена: 150 г
  • Горошок зелений консервований: 4 ст. ложки
  • Зелень свіжа: 2 гілочки
  • Олія рослинна: 40 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Готуємо інгредієнти для вінегрету. Якщо потрібно, квашену капусту промийте під холодною водою і відіжміть. Горошок відкиньте на сито, щоб злити зайву рідину. Зелень промийте.

Особливо байдуже, з якого інгредієнта ми почнемо подрібнення. Давайте наріжемо моркву та картоплю кубиком. Нарізування викладаємо відразу в миску.

Аналогічним кулінарним способом надаємо і з вареним буряком.

Цибулю можна подрібнити на ваш розсуд: тонкими півкільцями або звичайними шматочками.

Приєднуємо до нарізки квашену капусту.

Доповнюємо склад вінегрету консервованим зеленим горошком.

Урізноманітним вінегрет з квашеної капусти нарізкою зі свіжої зелені, приправимо спеціями і наллємо олії.

Компоненти нашого домашнього вінегрету між собою добре змішуємо.

Смачний вінегрет, у складі якого є квашена капуста та горошок, подавати до столу потрібно в охолодженому вигляді. Смачного!