Заварне дріжджове тісто для пирогів

Гастрономічні переваги такого рецепту – це швидкість процесу та бюджетність інгредієнтів. Як відомо, дріжджове тісто вимагає витримки у теплі, але наш рецепт інший. Ми замісимо тісто, яке можна використовувати одразу ж. Пироги з такого тіста завжди виходять вдалими та смачними.

Домашня випічка залишається популярною та затребуваною в кожній родині, незважаючи на те, що сьогодні продуктові магазини балують нас всілякими стравами: пирогами, печивом, кексами.

Деяка випічка, приготовлена в домашніх умовах (наприклад, пироги) має на увазі заміс тесту. Тісто можна замісити різними способами, використовуючи воду, молоко, дріжджі, борошно, олію. Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт заварного дріжджового тіста для пирогів. Для такого тесту потрібні сухі активовані дріжджі.

Гастрономічні переваги такого рецепту – це швидкість процесу та бюджетність інгредієнтів. Як відомо, дріжджове тісто вимагає витримки у теплі, але наш рецепт інший. Ми замісимо тісто, яке можна використовувати одразу ж. Пироги з такого тіста завжди виходять вдалими та смачними.

Інгредієнти

  • Сухі дріжджі: 11 г
  • Борошно пшеничне: 650 г
  • Вода тепла: 200 мл
  • Вода (окріп): 200 мл (крутий)
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Сіль: 1 ч. ложка

Приготування

Для замішування дріжджового тіста для домашньої випічки відміряємо у потрібній кількості інгредієнти. Даного продуктового набору вистачить, щоб приготувати повноцінний пиріг з будь-якою начинкою.

У невелику за обсягом миску засипаємо сухі дріжджі, цукровий пісок і норму солі. Зверніть увагу на термін придатності сухих дріжджів, адже від їхньої свіжості залежить якість готового заварного тіста.

Сипучі інгредієнти у мисці заливаємо теплою водою. Ложкою або виделкою перемішуємо. Даємо трохи постояти суміші, що вийшла (5-7 хвилин).

За цей час сіль і цукор повністю розчинилися, а дріжджі почали прокидатися, утворюючи пінну шапку. У дріжджову суміш вливаємо олію (я взяла соняшникову).

Знову перемішуємо інгредієнти.

Переходимо до підготовки борошна. Її слід обов'язково просіяти, щоб збагатити киснем, а заразом «підстрахувати» від можливих сміток і дрібного сміття.

У борошні робимо вирву-поглиблення. До неї вливаємо приготовлену дріжджову суміш.

Починаємо дріжджову суміш вмішувати в муку. Піде, звичайно ж, не все борошно, це правильно.

А тепер вливаємо окроп у муку.

Починаємо заміс тіста, який з миски переносимо на кухонну поверхню.

Тісто можна вже вважати готовим і приступати до випікання домашніх пирогів. Якщо час є, можна загорнути тісто в поліетиленовий мішечок і дати йому «відпочити» з півгодини.