Бельгійські вафлі

Для любителів солодких десертів до ароматної кави або чаю пропонується рецепт приготування смачних вафель бельгійських. Такі ласощі не залишать байдужим жодного ласуна!

Для любителів солодких десертів до ароматної кави або чаю пропонується рецепт приготування смачних вафель бельгійських. Такі ласощі не залишать байдужим жодного ласуна! Вафлі мають приємну структуру, подавати їх можна із фруктовим, шоколадним соусом або іншими солодкими доповненнями.

Інгредієнти

  • Олія вершкове: 100 г (м'яка)
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Цукровий пісок: 100 г
  • Молоко: 200 мл (кімнатної температури)
  • Борошно пшеничне: 180 г (вищого ґатунку)
  • Сіль: 1/4 чайної л.
  • Ванілін: 1/4 чайної л.
  • Розпушувач тіста: 0,5 чайної л.

Приготування

Для приготування смачних домашніх вафель бельгійських відміряємо в потрібній кількості інгредієнти. Олія для тесту має бути м'якою. Рекомендується заздалегідь дістати з полиці холодильника, щоб воно стало потрібною консистенції при кімнатній температурі. Для тесту потрібна глибока миска, міксер. Для випічки – електровафельниця, столова ложка та кулінарна лопатка.

Курячі яйця поділяємо на складові: жовтки та білки. На початковому етапі нам знадобляться жовтки. Поміщаємо їх у миску. Підсипаємо до них цукровий пісок.

Беремо міксер і збиваємо жовтки із цукром. У масу, що вийшла, вводимо розм'якшене вершкове масло. Підсипаємо ванілін для аромату. Знову міксером перемішуємо інгредієнти.

У суміш, що у нас вийшла, вливаємо кімнатної температури свіже молоко. Перемішуємо ще раз.

Просіюємо в миску борошно, не забуваємо трохи посолити. Кидаємо розпушувач для тіста (можна замінити харчовою содою). Перемішуємо знову.

Ось таке тісто у нас вийшло. Схоже на тісто для оладок.

Але в нас ще залишилися курячі білки. У сухій мисці збиваємо їх до утворення стійких піків. Білкову масу відправляємо в тісто.","position":7,"name":""

Перемішуємо білкову масу з тестом вже вручну (без міксера) лопаткою.

Тісто для бельгійських вафель готове. Можна випікати їх. Електровафельницю готуємо відповідно до інструкції. На середину викладаємо близько 2 столових ложок тісто. Печемо вафлі в електровафельниці від 2,5 до 3 хвилин. Час залежить від властивостей вашої техніки.

Домашні вафлі бельгійські готові! Частуйтесь на здоров'я!