Для ласунів і любителів домашньої випічки я підготувала простий покроковий рецепт апельсинових кексів, які чудово урізноманітнять посиденьки за чашкою чаю або кави. Кекси з апельсином виходять м'якими, ніжними за структурою, із приємною цитрусовою ноткою. Готувати кекси найкраще у силіконових формах.
Інгредієнти
- Цукор: 120 г
- Цукор ванільний: 10 г
- Олія вершкове: 150 г (м'яка)
- Яйце куряче: 3 шт.
- Борошно пшеничне: 240 г
- Розпушувач тіста: 2 ч. ложки
- Апельсин: 1 шт.
Приготування
За списком підготуємо потрібні продукти. Дуже ретельно промиваємо апельсин. У процесі можна використовувати щітку, адже до тіста піде апельсинова цедра. Олія має бути м'якою, тому заздалегідь дістаньте її з холодильника.
Жовту частину поверхні апельсина подрібнюємо теркою. Зручним способом вичавлюємо сік із цитрусового. Для рецепту потрібно 60 мл апельсинового соку.
У миску перекладаємо м'яке вершкове масло. Всипаємо до нього звичайний цукор та ванільний. Інгредієнти збиваємо до отримання однорідної олійної маси.
У цю масу по черзі розбиваємо курячі яйця. Вбиваємо одне яйце та вбиваємо інгредієнти. Аналогічно чинимо і з яйцями, що залишилися.
У склад, що вийшов, вливаємо апельсиновий сік і додаємо цедру, перемішуємо.
Далі додаємо в миску борошно, що просіює з розпушувачем.
Інгредієнти добре перемішуємо так, щоб вийшло тісто в'язке однорідної структури.
Апельсинове тісто, що вийшло, розкладаємо в силіконові формочки. Заповнюємо їх на 2/3, адже в процесі випікання тісто підніметься. Мені знадобилося 12 форм.
Форми з кексом ставимо в заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Ароматні апельсинові кекси готові. Всім приємного чаювання!