З курячої тушки можна приготувати багато ситних страв. Віднести до таких страв можна і азу. Апетитна аза з курки – це оригінальний спосіб урізноманітнити звичне сімейне меню. Бажано використовувати як м'ясний інгредієнт філейну частину тушки. Але підійдуть також стегна або курячі стегенця.
Мій покроковий рецепт азу з курки передбачає наявність у ситному блюді моркви, цибулі, томатного соку. Ну, а «родзинкою» свого азу я зробила мариновані корнішони. Всі продукти, що використовуються в рецепті, чудово доповнюють один одного.
Курячу азу з маринованими корнішонами піднести до столу можна і як самостійну страву зі шматочком хліба, і супроводити її улюбленим гарніром або салатом.
Інгредієнти
- Філе куряче (грудка): 400 г
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Соус томатний: 2 ст. ложки
- Вода: 1 ст.
- Корнішони мариновані: 5 шт.
- Олія соняшникова: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Цукор: 0,5 ч. ложки
- Спеції: за перевагою (мелені)
Приготування
Беремо потрібні продукти за списком. Куряче м'ясо використовуємо охолоджене. Курячий продукт промиваємо, видаляємо плівочки.
Курятину перекладаємо на обробну поверхню, нарізаємо невеликими брусочками-смужками.
Очищену морквину на азу подрібнюємо тонкими пластинками, а ось цибулю наріжемо півкільцями.
Корнішони без хвостиків нарізаємо або кубиками, або кільцями. Форма нарізки – на ваш розсуд.
Пісне масло прогріваємо у сковороді. Можна взяти для приготування сотейник або відповідну каструлю. Викладаємо овочеву нарізку. Підсмажуємо протягом півтори хвилини, доповнивши інгредієнти цукром.
Додаємо на сковороду курячі смужки. Продовжуємо смаження ще 5 хвилин.
Приєднуємо до продуктів на сковороді нарізку з маринованих корнішонів.
Всипаємо до інгредієнтів спеції, вливаємо томатний сік (змішуємо томатний соус зі склянкою води).
Азу гасимо під кришкою 20 хвилин.
Смачна аза з курки приготована!