Азу з курки

Мій покроковий рецепт азу з курки передбачає наявність у ситному блюді моркви, цибулі, томатного соку. Ну, а «родзинкою» свого азу я зробила мариновані корнішони. Всі продукти, що використовуються в рецепті, чудово доповнюють один одного.

З курячої тушки можна приготувати багато ситних страв. Віднести до таких страв можна і азу. Апетитна аза з курки – це оригінальний спосіб урізноманітнити звичне сімейне меню. Бажано використовувати як м'ясний інгредієнт філейну частину тушки. Але підійдуть також стегна або курячі стегенця.

Мій покроковий рецепт азу з курки передбачає наявність у ситному блюді моркви, цибулі, томатного соку. Ну, а «родзинкою» свого азу я зробила мариновані корнішони. Всі продукти, що використовуються в рецепті, чудово доповнюють один одного.

Курячу азу з маринованими корнішонами піднести до столу можна і як самостійну страву зі шматочком хліба, і супроводити її улюбленим гарніром або салатом.

Інгредієнти

  • Філе куряче (грудка): 400 г
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Соус томатний: 2 ст. ложки
  • Вода: 1 ст.
  • Корнішони мариновані: 5 шт.
  • Олія соняшникова: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Цукор: 0,5 ч. ложки
  • Спеції: за перевагою (мелені)

Приготування

Беремо потрібні продукти за списком. Куряче м'ясо використовуємо охолоджене. Курячий продукт промиваємо, видаляємо плівочки.

Курятину перекладаємо на обробну поверхню, нарізаємо невеликими брусочками-смужками.

Очищену морквину на азу подрібнюємо тонкими пластинками, а ось цибулю наріжемо півкільцями.

Корнішони без хвостиків нарізаємо або кубиками, або кільцями. Форма нарізки – на ваш розсуд.

Пісне масло прогріваємо у сковороді. Можна взяти для приготування сотейник або відповідну каструлю. Викладаємо овочеву нарізку. Підсмажуємо протягом півтори хвилини, доповнивши інгредієнти цукром.

Додаємо на сковороду курячі смужки. Продовжуємо смаження ще 5 хвилин.

Приєднуємо до продуктів на сковороді нарізку з маринованих корнішонів.

Всипаємо до інгредієнтів спеції, вливаємо томатний сік (змішуємо томатний соус зі склянкою води).

Азу гасимо під кришкою 20 хвилин.

Смачна аза з курки приготована!