Азу – традиційне блюдо татарської кухні, яке готують, як правило, з баранини. Мають місце й інші кулінарні варіанти цієї м'ясної страви, наприклад, зі свининою. Пропоную вам зварити азу зі свинини з картоплею на сковороді, яке виходить дуже ситним та смачним. Азу зі свинини можна подати до обідньої трапези.
Інгредієнти
- Свинина: 500 г (м'якоть)
- Картопля: 700-800 г
- Цибуля ріпчаста: 1-2 шт.
- Огірки солоні: 2 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Паста томатна: 2 ст. ложки
- Часник: 3 зубчики
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Вода: скільки потрібно
Приготування
Підготуємо за списком продукти для азу. М'ясо промиваємо. Очищаємо картоплю, цибулю і часникові зубчики.
Свинину нарізаємо у формі невеликих брусків. У сковороді розігріваємо олію. Нарізку зі свинини перекладаємо на сковороду та обсмажуємо до появи легкої скоринки на шматочках.
Ріпчасту цибулю шаткуємо півкільцями або чверть кільцями. Цибулеву нарізку викладаємо до м'ясних шматочків і продовжуємо обсмажувати ще 2-3 хвилини, періодично перемішуючи інгредієнти.
Солоні огірки натираємо крупно. Можна також нарізати огірки тонкою соломкою. Подрібнені огірки викладаємо на сковороду. Додаємо томатну пасту. Вміст на сковороді заливаємо склянкою кип'яченої води. Перемішуємо і гасимо під кришкою приблизно 20 хвилин.
Картоплю нарізаємо великими брусками. Додаємо картоплю до сковороди. Вливаємо воду так, щоб вона накрила картоплю наполовину.
Гасимо азу під кришкою близько 30-35 хвилин. Картопля має стати м'якою.
Часникові зубчики нарізаємо пластинками. Додаємо їх до сковороди. Солимо на смак і приправляємо перцем. Перемішуємо і продовжуємо томити азу ще кілька хвилин.
Азу зі свинини з картоплею та солоними огірками готово. Подаємо страву на стіл, прикрасивши зеленню. Всім ситного перекушування!