Капустяна солянка з сосисками

Існують різні види солянок. Я хочу запропонувати вам приготувати капустяну солянку з сосисками – чудова страва для ситного обіду або вечірньої трапези.

Якщо ми зустрічаємо в меню страву під назвою «солянка», то відразу ж видається гарячий ароматний суп. Але є й інший вид солянки, яку зазвичай готують із капусти у глибокій сковороді чи духовці.

Ось простий покроковий рецепт капустяної солянки з сосисками – чудової страви для ситного обіду або вечірньої трапези. Сосиски, що використовуються в блюді, можна замінити звичайною вареною ковбасою або сардельками з улюбленим смаком.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 400 г
  • Сосиски: 3 шт.
  • Морква: 1 шт. (Середня)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Паста томатна: 1,5 ст. ложки
  • Олія рослинна: 40 мл
  • Часник: 2 зубчики
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком
  • Вода: 150 мл
  • Зелень свіжа: для подачі

Приготування

Беремо потрібні інгредієнти. З капусти видаляємо поверхневі листи. Очищаємо морквину, цибулю та часник. З сосисок забираємо оболонку. Промиваємо зелень.

Сосиски подрібнюємо шайбочками, які викладаємо в прогріту олію. Підсмажимо 2-3 хвилини до легкого рум'янцю.

Нарізаємо цибулю шматочками. Цибулеву заготівлю відправляємо на сковороду, продовжуємо спільну обсмажування ще п'ять хвилин.

Теркою подрібнюємо моркву. Морквяну стружку відправляємо на сковороду. Інгредієнти перемішуємо та продовжуємо обсмажувати 5 хвилин.

Капусту нарізаємо дрібними смужками. Капустяну заготовку викладаємо в сковороду.

Склад солянки урізноманітним подрібненим часником, лавровим листком, меленими спеціями та улюбленими приправами, не забуваємо посолити.

У зручну плашку викладаємо томатну пасту та вливаємо в неї кип'ячену воду. Інгредієнти перемішуємо. Томатною сумішшю заливаємо інгредієнти на сковороді.

Сковороду із вмістом накриваємо кришкою, зменшуємо нагрівання. Томимо капустяну солянку з сосисками на сковороді протягом 40 хвилин на малому вогні.

Подаємо солянку, приготовлену з капусти та сосисок, посипавши свіжою зеленню. Приємного для всіх апетиту!