Біляші з фаршем на сковороді

З дріжджового тіста пропоную приготувати на сковороді соковиті та ситні біляші. Виходять біляші з фаршем на сковороді дуже смачними.

З дріжджового тіста пропоную приготувати на сковороді соковиті та ситні біляші. Для начинки знадобиться м'ясний фарш (я використовував змішаний зі свинини та яловичини). Виходять біляші з фаршем на сковороді дуже смачними. Така випічка – відмінне перекушування протягом дня, можна смажені біляші взяти з собою в дорогу або на пікнік.

Інгредієнти для тесту

  • Борошно пшеничне: 250-300 г
  • Вода тепла: 150 мл
  • Дріжджі швидкодіючі сухі: 1 ч. ложка
  • Цукор: 2 ч. ложки
  • Сіль: 1 ч. ложки
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки

Інгредієнти для начинки

  • Фарш м'ясний: 300 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Додатково

  • Олія рослинна: скільки потрібно (для смаження)

Приготування

Підготуємо необхідні інгредієнти. Фарш заздалегідь розморозити, якщо це потреба. Очищаємо цибулю. Воду для замішування тіста довести до температури 38 градусів.

У глибоку миску просіюємо пшеничне борошно. Всипаємо до неї порцію цукру та солі, дріжджі. Інгредієнти між собою добре перемішуємо.

У борошняну суміш вливаємо спочатку олію, а потім — теплу воду.

Замішуємо дріжджове тісто, яке на виході має бути м'яким, еластичним і не прилипати до рук. Долоні змащуємо трохи олією. Формуємо з тіста колобок, кладемо його в миску і на 1:00 прибираємо в тепле місце, накривши ємність рушником.

Приготуємо для біляшів начинку. М'ясний фарш кладемо в миску. Цибулю натираємо і додаємо до фаршу. Інгредієнти на смак солимо перчим.

Ретельно перемішуємо, готова начинка.

Дріжджове тісто, що піднялося, обминаємо, ділимо на 12-14 рівних шматочків. Кожен шматочок розкочуємо в коржик.

На заготовки з|із| тесту викладаємо приблизно по столовій ложці м'ясної начинки. Формуємо біляш, скріплюючи краї. Я зробила біляші трикутної форми, можна і круглої (на ваш розсуд).

У глибоку сковороду вливаємо достатню кількість олії. Добре його розігріваємо, встановивши помірне нагрівання плити. Біляші укладаємо в гарячу олію швом донизу. Смажимо приблизно по 3 хвилини з кожного боку.

Зі сковороди біляші з фаршем поміщаємо на паперові серветки або рушники, щоб прибрати надлишки олії.

Смачні біляші з фаршем вийшли соковитими та смачними. Пригощайтеся всім приємного апетиту!