З дріжджового тіста пропоную приготувати на сковороді соковиті та ситні біляші. Для начинки знадобиться м'ясний фарш (я використовував змішаний зі свинини та яловичини). Виходять біляші з фаршем на сковороді дуже смачними. Така випічка – відмінне перекушування протягом дня, можна смажені біляші взяти з собою в дорогу або на пікнік.
Інгредієнти для тесту
- Борошно пшеничне: 250-300 г
- Вода тепла: 150 мл
- Дріжджі швидкодіючі сухі: 1 ч. ложка
- Цукор: 2 ч. ложки
- Сіль: 1 ч. ложки
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
Інгредієнти для начинки
- Фарш м'ясний: 300 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Додатково
- Олія рослинна: скільки потрібно (для смаження)
Приготування
Підготуємо необхідні інгредієнти. Фарш заздалегідь розморозити, якщо це потреба. Очищаємо цибулю. Воду для замішування тіста довести до температури 38 градусів.
У глибоку миску просіюємо пшеничне борошно. Всипаємо до неї порцію цукру та солі, дріжджі. Інгредієнти між собою добре перемішуємо.
У борошняну суміш вливаємо спочатку олію, а потім — теплу воду.
Замішуємо дріжджове тісто, яке на виході має бути м'яким, еластичним і не прилипати до рук. Долоні змащуємо трохи олією. Формуємо з тіста колобок, кладемо його в миску і на 1:00 прибираємо в тепле місце, накривши ємність рушником.
Приготуємо для біляшів начинку. М'ясний фарш кладемо в миску. Цибулю натираємо і додаємо до фаршу. Інгредієнти на смак солимо перчим.
Ретельно перемішуємо, готова начинка.
Дріжджове тісто, що піднялося, обминаємо, ділимо на 12-14 рівних шматочків. Кожен шматочок розкочуємо в коржик.
На заготовки з|із| тесту викладаємо приблизно по столовій ложці м'ясної начинки. Формуємо біляш, скріплюючи краї. Я зробила біляші трикутної форми, можна і круглої (на ваш розсуд).
У глибоку сковороду вливаємо достатню кількість олії. Добре його розігріваємо, встановивши помірне нагрівання плити. Біляші укладаємо в гарячу олію швом донизу. Смажимо приблизно по 3 хвилини з кожного боку.
Зі сковороди біляші з фаршем поміщаємо на паперові серветки або рушники, щоб прибрати надлишки олії.
Смачні біляші з фаршем вийшли соковитими та смачними. Пригощайтеся всім приємного апетиту!