Заливна шарлотка з яблуками в духовці

Вчимося готувати заливну шарлотку в духовці. Як начинку будемо використовувати яблуко.

Для багатьох господарок шарлотка – це економічна, популярна та смачна випічка для всієї родини. Приготування домашньої шарлотки можна варіювати, використовуючи різні начинки. Але, все-таки, інгредієнтом, що найбільш використовується і затребуваним, для даного пирога залишається яблуко. Ось покроковий рецепт заливної шарлотки з яблуками в духовці, який вам сподобається простотою реалізації.

Домашня заливна шарлотка з яблуками в духовці має приємну ніжну структуру та дивовижний яблучно-ванільний смак.

Інгредієнти

  • Цукор: 1 ст.
  • Борошно: 1 ст.
  • Яйце куряче: 3 шт.
  • Олія вершкове: 30 г
  • Ванілін: за смаком
  • Яблуко: 1-2 шт.

Приготування

Беремо потрібні продукти за списком для заливної шарлотки. Яблука підійдуть будь-якого ґатунку. Для рецепту буде потрібна спеціальна форма для випікання кулінарних виробів. Я використала силіконову форму.

У робочу глибоку миску по черзі розбиваємо всі курячі яйця. Підсипаємо до них цукровий пісок та ароматний ванілін.

Використовуючи міксер, інгредієнти збиваємо до отримання пухкої білої маси. Працюємо міксером спочатку на малих оборотах, поступово збільшуючи швидкість протягом 5 хвилин.

У солодкий однорідний склад, що вийшов, з ароматом ваніліну просіюємо пшеничне борошно.

Звичайною столовою ложкою або кулінарною лопаткою втручаємо муку в солодкий яєчний склад так, щоб вийшло однорідне тісто ніжної структури.

Очищаємо від шкірки та насіння яблуко. Нарізаємо фрукт тонкими платівками. Яблучну заготовку розподіляємо по дну форми для випікання. Олію нарізаємо тонкими скибочками, які викладаємо поверх яблучної начинки.

Приготоване ніжне тісто заливаємо у форму на яблука, розрівнюємо його, якщо це потрібно.

Заздалегідь прогріваємо духовку до 180 градусів. Форму відправляємо до духовки приблизно на 25 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною лучинкою, кінець якої після приміщення в пиріг повинен бути сухим.

Дістаємо форму з готовою шарлоткою із духовки. Остуджуємо, а потім смачну шарлотку розрізаємо на порції та подаємо до столу. Усім приємного та солодкого перекушування!