Біляші з рубаною картоплею в духовці

Кожна господиня має свої улюблені рецепти приготування біляшів. Пропоную зробити біляші з рубаною картоплею в духовці, які виходять смачними та ситними.

Кожна господиня має свої улюблені рецепти приготування біляшів. Комусь подобаються смажені біляші з м'ясом на сковороді, хтось воліє пекти біляші в духовці. Для начинки можна використовувати не тільки м'ясо, але й інші інгредієнти, наприклад картоплю. Пропоную зробити біляші з рубаною картоплею в духовці, які виходять дуже смачними та ситними. Цей варіант випікання біляшів можна розглянути при складанні пісного меню.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 300 г
  • Олія рослинна: 30 мл
  • Вода тепла: 170 мл
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Сіль: 1 ч. ложка (+ для начинки до смаку)
  • Дріжджі швидкодіючі сухі: 1 ч. ложка
  • Картопля: 300 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Цибуля зелена: 4-5 пір'я
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Щоб спекти біляші з рубаною картоплею в духовці, візьмемо продукти за списком. Очищаємо картоплю та цибулю, пір'я зеленої цибулі промиваємо.

У миску всипаємо борошно (попередньо її обов'язково потрібно просіяти, щоб тісто вийшло повітряним та м'яким). Додаємо зазначені пропорції солі, цукру та сухих дріжджів. Склад сипких інгредієнтів перемішуємо.

Вливаємо в борошняну суміш теплу воду, прогріту до 38 °. Відразу ж додаємо олію.

Між собою інгредієнти починаємо перемішувати у мисці. Потім продовжуємо заміс тесту на столі. Тісто, що вийшло м'яке і не прилипає до долонь, перекладаємо в миску, накриваємо рушником і залишаємо в спокої в теплому місці на 1 годину. Тісто підніметься, збільшиться в об'ємі приблизно вдвічі.

Для начинки картоплю нарізаємо у формі дрібних кубиків. Ріпчасту цибулю шаткуємо шматочками. Подрібнюємо кільцями пір'я зеленої цибулі.

Інгредієнти на свій смак солимо, присмачуємо чорним меленим перцем. Перемішуємо, начинка для біляшів у духовці готова.

Дріжджове тісто, що піднялося, ділимо на 12 однакових за вагою шматочків. Кожен шматочок розкочуємо в коржик.

На коржик кладемо приблизно по столовій ложці картопляної начинки. Збираємо краї заготовки до центру, формуючи біляш.

За аналогічною кулінарною схемою ліпимо решту біляшів. Заготівлі біляшів укладаємо на лист, який краще застелити пергаментом. Деко ставимо в розігріту до 180 ° духовку на 40 хвилин.

Домашні біляші з начинкою з рубаної картоплі вийшли дуже смачними та ситними. Всім смачного!