Солодкий рулет із варенням

Для домашніх посиденьок із подружками рекомендую приготувати солодкий рулет із варенням, на випічку якого вам знадобиться не так багато часу та інгредієнтів.

Для домашніх посиденьок з подружками з філіжанкою ароматного чаю рекомендую приготувати смачний солодкий рулет з варенням, на випічку якого вам знадобиться не так багато часу та інгредієнтів. Основа рулету – бісквітне тісто, замішане на курячих яйцях з цукром та борошном. Варення вибирайте будь-яке, головне, щоб воно було ніжним та без кісточок. Якщо варення відсутнє, його можна замінити молоком, що згущує, або джемом.

Інгредієнти

  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Борошно пшеничне: 55 г
  • Цукор: 55 г
  • Розпушувач тіста: 2 ч. ложки
  • Сіль: щіпка
  • Варення: скільки потрібно

Приготування

Відміряємо необхідні інгредієнти відповідно до зазначених пропорцій. Для рецепту також знадобиться невеликий шматочок вершкового масла, щоб змастити пергамент, на якому випікатиметься основа для рулету.

Для замісу тесту буде потрібна глибока ємність (миска). Розбиваємо в миску два курячі яйця. Засипаємо до них заявлену порцію цукрового піску.

Озброюємося міксером і збиваємо яйця з цукром до отримання ніжної та повітряної маси.

У цю масу поступово починаємо всипати борошно, розпушувач для тіста та сіль. Перед додаванням муку рекомендую просіяти.

Перемішуємо інгредієнти до отримання однорідного тіста, по консистенції воно має вийти в міру густим.

Тісто, що вийшло, потрібно розподілити по деку. Деко покриваємо кулінарним пергаментом і змащуємо його шматочком вершкового масла|мастила|. Викладаємо тісто, розрівнюємо у формі коржа.

Завантажуємо корж у попередньо прогріту до 180 градусів духову на 6 хвилин.

Поки корж не охолонув, змащуємо його варенням.

Акуратно згортаємо корж у формі рулету.

Як тільки рулет з варенням охолоне, ділимо його на шматочки подаємо з чашкою чаю. Частуйтесь!