Апельсинові вафлі в електровафельниці

До чаювання пропоную вам спекти м'які та ніжні апельсинові вафлі в електровафельниці. Таку випічку можна запропонувати на сніданок з філіжанкою ароматної кави або чаю.

До чаювання пропоную вам спекти в електровафельниці м'які та ніжні вафлі з апельсиновим смаком. Таку випічку можна запропонувати на сніданок з філіжанкою ароматної кави або чаю. Домашні апельсинові вафлі в електровафельниці при подачі можна доповнити солодкими соусами, медом або молоком, що згущує.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 120 г
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Кефір (2,5%): 100 мл
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Цукор: 3 ст. ложки
  • Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
  • Апельсиновий сік: 50 мл
  • Цедра апельсинова: 0,5 ч. ложки

Приготування

Щоб спекти в електровафельниці апельсинові вафлі, підготуємо продукти за списком. Кефір та курячі яйця повинні бути кімнатної температури.

У миску вливаємо кефір кімнатної температури, розбиваємо курячі яйця і всипаємо порцію цукрового піску.

За допомогою ручного віночка інгредієнти перемішуємо до однорідного складу.

Апельсин ретельно промиваємо, натираємо шкірку, вичавлюємо сік у потрібній кількості. Апельсиновий сік та цедру додаємо в кефірну суміш. Вливаємо олію. Перемішуємо інгредієнти.

У суміш, що вийшла, просіваємо пшеничне борошно разом з розпушувачем.

Між собою інгредієнти добре перемішуємо так, щоб вийшло тісто в'язке без грудочок, по консистенції схожим на густу сметану.

Розігріваємо поверхню електровафельниці, при необхідності змащуємо її. Викладаємо на поверхню по 1,5-2 столові ложки тіста та випікаємо вафлі 4 хвилини.

Домашні апельсинові вафлі в електровафельниці вийшли смачними, ароматними, апетитними. Кличте всіх до столу, приємного чаювання!