Пропоную до ранкового перекушування приготувати оригінальну французьку страву — брізоль. Основа такої страви – це курячі яйця. Є безліч кулінарних варіантів приготування бризолю, а я пропоную вам спрощений спосіб. Для начинки я взяла шинку, твердий сир та помідор. Апетитний брізоль з шинкою, сиром та помідором – смачна гаряча закуска для ситного сніданку.
Інгредієнти
- Яйце куряче: 2 шт.
- Шинка: 50 г
- Сир твердий: 30 г
- Помідори: 0,5 шт.
- Олія рослинна: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
За списком візьмемо потрібні продукти. Шинку можна замінити іншим сортом ковбаси. Помідор ретельно промиваємо.
Оскільки бризоль готується швидко, то інгредієнти для начинки наріжемо відразу. Шинку та помідор подрібнюємо тонкими півкільцями. Сир крупно натираємо.
У невелику миску розбиваємо великі курячі яйця. На смак їх солимо, присмачуємо чорним меленим перчиком. Столовою вилкою яйця збиваємо до отримання однорідного складу.
Поверхню сковороди змащуємо олією. Коли сковорода прогріється, виливаємо до неї яєчну суміш.
Чекаємо, доки яєчна маса трохи схопиться на сковороді. На один бік викладаємо по черзі скибочки ковбаси та помідора.
Шинку та помідор покриваємо сирною стружкою.
Кулінарною лопаткою акуратно накриваємо інгредієнти начинки вільною стороною яєчного млинця.
Заготівлю обсмажуємо спочатку з одного боку протягом хвилини, потім її перевертаємо і продовжуємо обсмажування таку саму кількість часу.
Ситний брізоль з шинкою, сиром та помідором готовий до перекушування. Смачного!