Якщо ви зібралися приготувати соковите блюдо з курки в духовці або на мангалі, раджу попередньо замочити м'ясо в пікантному маринаді на основі ківі. Саме цей фрукт зі «своєрідним» смаком та кислинкою робить курку ніжною та м'якою. Сам маринад для курки з ківі готується легко і швидко, а ось витримати в ньому м'ясо краще за годину 6 або 8. Ось подробиці приготування.
Кількість інгредієнтів розрахована на 1,5 кг курячого м'яса.
Інгредієнти
- Ківі: 1-2 шт.
- Часник: 2 зубчики
- Сік лимонний: 2 ст. ложки
- Соус соєвий: 2 ст. ложки
- Олія оливкова: 2 ст. ложки
- Майонез: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Щоб приготувати маринад для курки з ківі, то візьмемо потрібні продукти. Очищаємо ківі та часник.
Ківі (я використовувала один великий фрукт) нарізаємо шматочками. Перекладаємо нарізку з ківі в чашу блендера. Додаємо очищені зубчики часнику.
Включаємо подрібнювач та доводимо інгредієнти до стану пюре.
У пюре з ківі, що вийшло, вичавлюємо зазначену порцію лимонного соку.
Потім перекладаємо в пюре майонез. Вливаємо оливкову олію та класичний соєвий соус.
Інгредієнти знову прокручуємо у подрібнювачі. У суміш, що вийшла, всипаємо за смаком сіль і чорний мелений перець. Перемішуємо, маринад для курки з ківі готовий.
Відразу використовуємо приготований маринад для замочування курки. Цього разу я готувала курячий шашлик на мангалі з стегн, м'ясо вийшло соковитим, смачним, м'яким.
Всім смачного!