Оселедець під шубою з яйцем

Готуємо з вами "шубу". У своєму рецепті «оселедець під шубою» я урізноманітнила склад із традиційних інгредієнтів для «шуби» яйцем.

Популярний класичний рибний салат шарами «Оселедця під шубою» готується у різних варіаціях. Хтось воліє до інгредієнтів додавати яблуко. Є рецепти з сиром, а я склад традиційних інгредієнтів для оселедець під шубою урізноманітнила яйцем. Смачний салат оселедець під шубою з яйцем розходиться зі столу майже відразу. Це і не дивно, адже страва виходить соковитою, апетитною і привабливою до смаку.

Цей покроковий рецепт салату оселедець під шубою з яйцем стане вам у нагоді для готування у святкові дні.

Інгредієнти

  • Філе оселедця солоною: 1 шт.
  • Картопля (варена): 2 шт.
  • Морква варена: 1 шт.
  • Буряк варений: 1 шт.
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Цибуля червона: 1 шт.
  • Майонез: 4 ст. ложки
  • Сіль за смаком

Приготування

Ось інгредієнти, які будуть потрібні нам для реалізації рецепту. Коренеплоди я завжди відварюю заздалегідь з вечора, а вранці вже роблю салат, щоб до святкових посиденьок він достатньо просочився.

Філе оселедця нарізаємо невеликими шматочками, які укладаємо першим шаром салату.

Для рецепту я використовувала червону цибулю, але можна використовувати і звичайну ріпчасту. Але тоді його бажано замаринувати у кип'яченій воді з додаванням цукру та солі. Отже, червону цибулю подрібнюємо дрібними скибочками, покриваємо рибним шаром нарізкою і змащуємо майонезом.

Очищену картоплю натираємо, укладаємо третім шаром і покриваємо майонезом.

Аналогічно робимо шар із моркви, не забуваємо змастити майонезом.

Курячі яйця, зварені круто, очищаємо, натираємо. Укладаємо шаром, злегка присолюємо та змащуємо майонезом.

Залишився ще один шар рибного салату – це буряк. Коренеплід натираємо, поміщаємо останнім шаром та змащуємо майонезом.

Можна вважати салат готовим, але краще відправити його в холодильник, щоб шари достатньо просочилися майонезом і салат вийшов насиченим та смачним. Всім смачного!