Чебуреки з картоплею

Домашні чебуреки з картоплею хороші для ситного перекушування. Тісто я взяла вже готове, ви можете замісити його за своїм улюбленим рецептом. Ось кулінарні подробиці.

За традицією чебуреки готують із м'ясним фаршем. Смачними також виходять чебуреки, якщо для них начинку зробити з картоплі. Ось покроковий рецепт чебуреків із картоплею, які легко приготувати самостійно. Тісто я взяла вже готове, ви можете замісити його за своїм улюбленим рецептом. Домашні чебуреки з картоплею хороші для ситного перекушування. Ось кулінарні подробиці.

Інгредієнти

  • Тісто: 400 г (для чебуреків)
  • Картопля: 400 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Петрушка: 3 гілочки
  • Кріп: 3 гілочки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Олія рослинна: скільки потрібно

Приготування

Підготуємо для рецепту потрібні продукти. Очищаємо картоплю та цибулю. Зелень ополіскуємо під проточною водою.

Картоплю нарізаємо великими скибочками. Перекладаємо їх у каструлю, заливаємо водою. Доводимо до кипіння, варимо до м'якості картоплю. У мене пішло приблизно 20 хвилин на варіння.

З відвареної картоплі зливаємо відвар. За смаком картопля солимо і перчимо. Починаємо його м'яти до пюре.

Цибулю нарізаємо дрібними шматочками. Цибулеву заготовку обсмажуємо на олії (2 ст. ложки) до золотого відтінку. Обсмажену цибулю перекладаємо в картопляне пюре. Перемішуємо.

Кріп і цибулю шаткуємо дрібно. Зелень перекладаємо в картоплю, коли вона охолоне. Перемішуємо.

Тісто для чебуреків ділимо на шматочки. Кожен шматочок розкочуємо в тонку круглу заготовку. Вирівняти краї заготовки можна за допомогою тарілки.

На один бік заготовку викладаємо повну столову ложку картопляної начинки.

Вільною стороною заготовки накриваємо начинку. Краї фіксуємо щільно та скріплюємо вилкою.

У глибокій сковороді розігріваємо олію. Викладаємо чебуреки в олію та смажимо їх на великому вогні з двох сторін приблизно по 2-3 хвилини. Після смаження рекомендується чебуреки з картоплею викласти на паперові рушники.

Апетитні та ситні чебуреки з картоплею готові. Всім смачного!