Кулебяка з листкового тіста з капустою

Кулеб'яка з листкового тіста з капустою – чудова випічка для сімейних посиденьок. Пропоную вам спрощений варіант кулеб'яки – з готового листкового тіста.

Кулеб'яка є закритим пирігом з начинкою і є популярною стравою російської кухні. Є безліч кулінарних варіацій приготування кулеб'яки. Для начинки можна використовувати м'ясо, картопля, овочі, гриби, капусту. Я пропоную вам спрощений варіант кулеб'яки – давайте зробимо її з готового готового тіста. Пиріг-кулеб'яку наповнимо тушкованою капустою. Соковита кулеб'яка з листкового тіста з капустою – чудова випічка для сімейних посиденьок.

Інгредієнти

  • Тісто листкове: 300 г (дріжджове)
  • Капуста білокачанна: 250 г
  • Морква: 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Мак: для посипання (або кунжут)
  • Борошно пшеничне: 1 ч. ложка

Приготування

Знайомимося зі списком інгредієнтів та готуємо їх. Розморожуємо при кімнатній температурі листкове тісто. Морквину із цибулею очищаємо. З капусти знімаємо поверхневі листочки, видаляємо качан.

Подрібнюємо моркву, скориставшись теркою. Ріпчасту цибулю шаткуємо дрібним кубиком. У сковороді розігріваємо олію. Овочеву заготовку завантажуємо на сковороду та пасеруємо 2-3 хвилини.

Паралельно нарізаємо капусту тонкими стрічками.

Нарізку з капусти відправляємо у сковороду до овочів. Інгредієнти на свій смак солимо, додаємо меленого перчика. Спільно гасимо капусту з морквиною та цибулею до м'якості, періодично перемішуємо. Якщо потрібно, додайте трохи кип'яченої води в процесі гасіння. Начинка для кулеб'яки готова, остудити її.

Присипаємо поверхню столу борошном, розгортаємо тісто в пласт тонше, з боків робимо надрізи як на фото.

Начинку з капусти поміщаємо до центру тестяної заготовки. Закриваємо смужками начинку, орієнтуючись на фото. Процес схожий на плетіння коси.

У невеликій мисці збиваємо яйце. Яєчною сумішшю змащуємо поверхню пирога. Посипаємо кунжутом або, як у моєму випадку, маком.

Заготівлю для кулеб'яки з листкового тіста з капустою відправляємо в прогріту до 180 градусів пекти на 30 хвилин.

Кулеб'яка, виготовлена з листкового тіста з капустою, готова. Розрізаємо пиріг на порції та подаємо до столу. Приємного для всіх апетиту!