Лаваш – чудовий хлібний продукт, який часто використовується господинями як основа для приготування смачних закусок. Можна, наприклад, зробити чіпси з лаваша з томатом і часником, які, безумовно, будуть кориснішими за покупні снеки. Чіпси, приготовані подібним чином, за структурою виходять хрусткими, з приємним ароматом – чудова закуска під пінний напій!
Інгредієнти
- Тонкий лаваш – великий: 1 шт.
- Часник: 2 зубчики
- Паста томатна: 1 ст. ложка
- Олія рослинна: 1 ч. ложка
- Суміш прованських трав: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Підготуємо продукти для рецепту.
Очищаємо часникові часточки і пропускаємо через спеціальний прес або дрібно рубаємо.
До подрібненого часнику кладемо томатну пасту, вливаємо олію, підсипаємо зазначені спеції.
Інгредієнти між собою активно перемішуємо. Спробуйте соус, що вийшов на смак, можна в його склад ввести за потребою цукор.
Кулінарними або звичайними ножицями нарізаємо тонкий лаваш у формі чотирикутників або квадратиків.
Квадрати з лаваша поміщаємо на лист, який краще застелити пергаментом. Кожен шматочок лаваша змащуємо приготованим томатним соусом.
Заздалегідь прогріваємо духовку до 180 градусів. Завантажуємо лист із заготівлею чіпсів з лаваша на дві-три хвилини в духовку. Чіпси повинні просто підсохнути, але не підгоріти.
Смачні чіпси з лаваша готові з часниковою ароматною ноткою. Приємного перекушування!