Чорна смородина, протерта із цукром

Заготовити до зими чорну смородину можна по-різному. Ось покроковий рецепт чорної смородини, протертої із цукром, який поповнить ваші солодкі запаси.

Заготовити до зими чорну смородину можна по-різному. З цієї ягоди роблять варення, узвари, джеми. Можна обійтися без термічної обробки чорної смородини. Ось покроковий рецепт чорної смородини, протертої із цукром, який поповнить ваші солодкі запаси. Протерта з цукром чорна смородина виходить і смачною, і корисною водночас.

Сьогодні кожна хазяйка на кухні має безліч пристосувань для подрібнення інгредієнтів — кухонні комбайни, занурювальні блендери, подрібнювачі, електричні м'ясорубки, тому зробити протерту чорну смородину з цукром не складе труднощів. Співвідношення ягід до цукру має бути 1:1. Зберігати обов'язково у холодильнику.

Інгредієнти

  • Смородина: 500 г
  • Цукор: 500 г

Приготування

Щоб зробити чорну смородину, протерту із цукром, відміряємо ягоди та цукор. Ретельно промийте банки, простерилізуйте їх та висушіть.

Ягоди чорної смородини перебираємо, видаляємо гілочки, листочки. Добре промиваємо ягоди під проточною водою, потім відкидаємо на сито, щоб пішла зайва вода.

Я перетирала чорну смородину в подрібнювачі з насадкою ніж. Ягоди перекладаємо у чашу.

До ягод всипаємо цукровий пісок.

Включаємо подрібнювач, щоб перетерти ягоди із цукром. Для подрібнення достатньо 3-4 хвилини. Ось таке яскраве пюре виходить.

Протерті ягоди чорної смородини із цукром розподіляємо по баночках.

У кожну банку зверху додаємо ще трохи цукру.

Банки з протертою чорною смородиною закриваємо кришками і прибираємо на зберігання холодильник.

Взимку баночка таких ласощів із чорної смородини обов'язково підніме вам настрій. Смачного!