Конфітюр з абрикосів

Якщо вам подобаються солодкі заготовки з абрикосів на зиму, рекомендую приготувати конфітюр. Конфітюр з абрикосів можна запропонувати до столу до млинців або сирників.

Якщо вам подобаються солодкі заготовки з абрикосів на зиму, рекомендую приготувати конфітюр. Такі ласощі можна запропонувати до столу до млинців або сирників. Підійде конфітюр з абрикосів і для просочення бісквітних коржів. Для варіння конфітюру вибирайте стиглі, м'які абрикоси. Запропонована кількість інгредієнтів розрахована на баночку об'ємом 350 мл. Скляну тару обов'язково ретельно промийте із содою, простеризуйте над парою (або іншим зручним способом), а кришку прокип'ятіть.

Інгредієнти

  • Абрикоси: 500 г (без кісточок)
  • Цукор: 250 г
  • Кислота лимонна: на кінчику ножа

Приготування

Щоб зробити конфітюр із абрикосів, підготуємо продукти.

Перебираємо абрикоси, видаляємо листочки та гілочки. Ретельно промиваємо абрикоси під проточною водою і відкидаємо на друшляк.

Розламуємо або розрізаємо плоди абрикосів навпіл, щоб витягти кісточки.

Половинки абрикосів перекладаємо в чашу блендера та подрібнюємо за допомогою насадки – ніж. Абрикоси повинні «перетворитися» на пюре.

Абрикосове пюре, що вийшло, перекладаємо в каструлю, засипаємо цукром, додаємо лимонну кислоту і перемішуємо.

На середньому вогні доводимо вміст до кипіння. Варимо конфітюр протягом 10-15 хвилин, постійно перемішуючи його.

Абрикосовий конфітюр, що вийшов, переливаємо в підготовлену стерилізовану банку. Щільно закручуємо тару і ставимо вгору дном. Банку з конфітюром остудити під ковдрою або пледом. Для зберігання ставимо конфітюр із абрикосів у прохолодне місце.

Солодких вам заготовок на зиму, приємного апетиту!