Капуста з баклажанами по-корейськи на зиму

Ще один рецепт зимової консервації. На цей раз у нас капуста з баклажанами по-корейськи. Процес приготування простий і не займе півдня.

Баклажани – відмінний продукт, який поєднується з багатьма інгредієнтами, у тому числі, і з білокачанною капустою. Ось покроковий рецепт капусти з баклажанами по-корейськи на зиму, для приготування якого підійдуть не перезрілі і не надто великі плоди «синеньких», бажані без насіння.

Закуска виходить одночасно і смачною, і ситною. Найкраще використовувати для зберігання такої заготовки баночки невеликого об'єму – 0,5 л. Апетитна капуста з баклажанами по-корейськи на зиму обов'язково знайде своїх шанувальників.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 100 г
  • Баклажан: 400 г
  • Морква: 1 шт.
  • Перець гіркий: 1/2 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Часник: 1 зубок
  • Сіль: 1/2 ч. ложки
  • Цукор: 1/2 ч. ложки
  • Оцет 9%: 1 ст. ложка

Приготування

Знайомимося з переліком необхідних продуктів для зимової заготівлі та відміряємо їх у потрібній кількості. Розрахунок – банку 0,5 л. Тару для зберігання заготовки з баклажанами обов'язково ретельно промити і поставити стерилізувати разом з кришкою.

Приступаємо до подрібнення інгредієнтів. Баклажани очищаємо від шкірки та нарізаємо у формі невеликого кубика.

Заготовку з баклажанів переправляємо в киплячу воду, відварюємо 10 або 15 хвилин, а потім викладаємо в друшляк, щоб дати зайвій воді стекти.

Подрібнюємо компоненти, що залишилися. Капусту шаткуємо дрібними смужками. Цибулю нарізаємо півкільцями. Рубаємо часниковий зубок. Гіркий перчик нарізаємо дрібними шматочками.

Для подрібнення моркви беремо тертку із великими поділами. Натираємо моркву.

Нарізку з інгредієнтів перекладаємо у відповідну миску, щоб між собою добре перемішати.

До подрібнених овочів кидаємо сіль та цукровий пісок, вливаємо столовий оцет. Знову перемішуємо та залишаємо для маринування на 20 хвилин.

Мікс, що вийшов, з овочів з баклажанами поміщаємо в підготовлену банку.

На банку накидаємо металеву кришку та ставимо тару для стерилізації в каструлю. Кип'ятимо 10 хвилин.

Після стерилізації щільно закручуємо кришку, остуджуємо заготівлю, а потім зберігаємо її в прохолодному місці.

Вдалих зимових заготовок!