Салат з овочів Мисливський на зиму

Із сезонних овочів можна приготувати найрізноманітніші салати на зиму. Ось покроковий рецепт салату з овочів мисливський на зиму, який готується легко та просто.

Із сезонних овочів можна приготувати найрізноманітніші салати на зиму. У моїй заготовці чудово поєднуються між собою помідори, морква, солодкий болгарський перець та цибуля. Ось покроковий рецепт салату з овочів мисливський на зиму, який готується легко та просто. Це лише одна з кулінарних варіацій популярного салату. Взимку буде приємно відкрити баночку з таким розносолом і запропонувати її як закуску або доповнення до картоплі.

Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить близько 3 л салату. Банки обов'язково простерилізуйте зручним способом, а прокип'ятіть кришки.

Інгредієнти

  • Помідори: 1,5 кг
  • Солодкий болгарський перець: 0,5 кг
  • Морква: 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 кг
  • Олія рослинна: 200 мл
  • Цукор: 150 г
  • Сіль: 1 ст. ложка
  • Оцет 9%: 50 мл

Приготування

Підготуємо необхідні інгредієнти. Овочі очищаємо, ополіскуємо, помідори промиваємо.

Моркву подрібнюємо за допомогою великої тертки.

Зрізаємо у помідорів місце, в якому росла плодоніжка, і подрібнюємо плоди невеликими скибочками.

Цибулю і солодкий болгарський перець нарізаємо невеликими шматочками, можна в довільній формі.

У овочевий склад всипаємо сіль, цукор, вливаємо олію без запаху.

Каструлю з овочевою заготовкою ставимо на плиту та доводимо на середньому вогні до кипіння. Тушимо овочевий салат протягом 20 хвилин, періодично перемішуючи його. Коли гасіння підійде до кінця, вливаємо в салат порцію оцту.

Овочевий салат мисливський розкладаємо у стерилізовані банки.

Банки із салатом накриваємо кришками і ставимо в каструлю із гарячою водою для стерилізації. На дно каструлі не забудьте постелити тканинну серветку. Салат із овочів стерилізуємо 15 хвилин після закипання.

Овочевий салат закручуємо кришками та перевертаємо банки. Утеплюємо банки ковдрою та охолоджуємо протягом доби. Дозволяється зберігати такий салат за кімнатної температури в темному місці.

Смачних вам заготовок на зиму!