Випекти смачний батон можна просто і легко в домашніх умовах. Пропоную вам зробити домашній батон із часником та зеленню, який відмінно урізноманітнить подачу перших гарячих страв. Батон виходить м'яким, з пікантною часниковою ноткою, запашним.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 300 г
- Дріжджі швидкодіючі сухі: 1 ч. ложка
- Цукор: 1 ч. ложка
- Сіль: 1 ч. ложка
- Вода тепла: 150 мл (+ 1 ч. ложка для начинки)
- Олія рослинна: 2 ст. ложка (+ 1 ст. ложка для начинки)
- Часник: 2-3 зубчики
- Кріп (свіжий): 2 гілочки
- Петрушка: 2 гілочки
Приготування
Щоб спекти вдома батон із часником та зеленню, візьмемо потрібні продукти.
У широку робочу миску просіюємо борошно пшеничне. Раджу не ігнорувати цей процес, щоб тісто вийшло м'яким, а сам батон ніжним за структурою. У борошно всипаємо порцію цукру, солі та швидкодіючих сухих дріжджів. Між собою інгредієнти змішуємо.
У борошняну суміш, що вийшла, вливаємо прогріту до 38° кип'ячену воду і рослинну олію.
Спочатку інгредієнти змішуємо в мисці, а потім борошняну грудку перекладаємо на стіл. Місимо тісто не менше 10 хвилин, щоб воно стало м'яким та еластичним. Готове тісто перекладаємо в миску, накриваємо рушником тканини і прибираємо в тепле місце без протягів на одну годину.
Дріжджове тісто піднялося, обминаємо його і розкочуємо у чотирикутний пласт.
Зубчики часнику пропускаємо через спеціальний прес. Дрібно шаткуємо зелень. У мисці з'єднуємо столову ложку олії, чайну ложку води, подрібнений часник і зелень. Сумішю, що вийшла, змащуємо поверхню пласта.
Пласт із часниковою начинкою згортаємо у формі рулету. Щільно скріплюємо краї заготовки. На поверхні батона робимо надрізи, щоб було видно начинку. Батон накриваємо рушником і залишаємо так на 20 хвилин для вистоювання тіста.
Деко із заготівлею батона завантажуємо в духовку, розігріту до 180 °. Випікаємо батон із часником та зеленню 30 хвилин.
Домашній батон із часником та зеленню вийшов ароматним, м'яким та смачним. Пригощайтеся, приємного апетиту!