Шарлотка з нектаринами

Готуємо з вами шарлотку. Цього разу «поекспериментувала» із нектаринами. Ніжна повітряна структура та «приємний бонус» у вигляді солодких шматочків фрукта.

Мені подобається пиріг — шарлотка — своєю простотою готування та можливістю використовувати крім традиційних для начинки яблук та інші фрукти чи ягоди. Цього разу «поекспериментувала» із нектаринами. Вийшла приваблива пишна шарлотка з нектаринами, яка припала, до речі, до чайних посиденьок.

Гастрономічні переваги пирога з нектаринами – ніжна повітряна структура та «приємний бонус» у вигляді солодких шматочків фрукта всередині. Мій покроковий рецепт пишної шарлотки з нектаринами перевірений не раз, тому кулінарний успіх вам забезпечений.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 1 ст.
  • Цукор: 1 ст.
  • Яйця курячі: 4 шт.
  • Сіль: 1 щіпка
  • Нектарин: 1-2 шт.

Приготування

Беремо за запропонованим списком необхідні продукти. Цукор і борошно відсипаємо однією мірною склянкою. Нектарини промиваємо.

На початковому етапі замісу ніжного тіста для шарлотки розділимо яйця на білки та жовтки. Займемося спочатку білками. До них додаємо щіпку солі.

За допомогою міксера збиваємо яєчні білки із солоною спецією. У результаті має вийти біла стійка маса. Поки її відставляємо набік, займемося жовтками.

Беремо миску, в яку ми відклали жовтки. З'єднуємо їх із цукром.

Міксером збиваємо так, щоб вийшов однорідний склад.

Відразу в цей склад просіюємо порцію борошна.

Борошно акуратно втручаємо в суміш.

У процесі перемішування додають інгредієнтів тісто збитими білками.

Тісто для шарлотки з ніжною консистенцією готове.

Тісто для пирога з нектарин готове. Більшу його частину розподіляємо формою для випікання кондитерських виробів.

Нектарини нарізаємо тонкими скибочками, видаливши кісточку. Викладаємо на тісто.

Начинку з нектаринів покриваємо ніжним тестом, що залишився.

У прогріту до 180 градусів духовку ставимо заготовку фруктової шарлотки на півгодини.

Домашня пишна шарлотка з нектарин готова! Усім приємного та смачного перекушування!