Білкова глазур для паски та кексів

Пропоную зробити глазур для паски чи кексів з використанням курячого білка. Домашня білкова глазур для паски та кексів легко наноситься, виходить гладкою і не обсипається.

Для прикраси домашніх пасок чи кексів глазур можна приготувати самостійно. Пропоную зробити глазур для паски чи кексів з використанням курячого білка. Домашня білкова глазур для паски та кексів легко наноситься, виходить гладкою і не обсипається.

Кількість цукрової пудри вказано приблизно. Варіюючи порцію цукрової пудри, можна отримати глазур різної густини. Зверніть увагу, що білкова глазурка швидко застигає, тому наносити її потрібно відразу ж після приготування на гарячі паски або кекси.

Інгредієнти

  • Білок яєчний: 1 шт.
  • Цукор (пудра): 100-150 г
  • Сік лимонний: 1 ст. ложка

Приготування

Для рецепту глазурі візьмемо потрібні інгредієнти.

Курячий білок відокремлюємо від жовтка і поміщаємо його в суху, ідеально чисту миску.

Міксером збиваємо білок так, щоб утворилася легка піна.

Продовжуючи працювати міксером, всипаємо в яєчну піну цукрову пудру по столовій ложці.

Цукрову пудру збиваємо з|із| білком до бажаної густоти. Наприкінці приготування вливаємо лимонний сік. Він зробить нудотну солодку глазур із легкою і приємною кислинкою. Якщо ви бажаєте зробити глазур кольоровою, то на цьому етапі можна додати харчовий барвник.

Глазура з білка та цукрової пудри готова.

Білкову глазур відразу наносимо на гарячі паски або кекси. Поверхню оформляємо на власний смак.

Приємного вам клопоту на кухні!