Для любителів та поціновувачів страв з риби пропоную посмажити на сковороді цілком ляща. Перш ніж відправити на сковороду рибку, нафаршируємо її овочевою начинкою із зеленню. Виходить фарширований лящ цілком на сковороді соковитим, смачним та апетитним. До столу рибну страву можна запропонувати зі свіжими овочами, улюбленими соусами.
Інгредієнти
- Ліщ: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Морква: 0,5 шт.
- Олія рослинна: 5 ст. ложок
- Зелень свіжа: 2 гілочки
- Борошно пшеничне: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Щоб посмажити на сковороді фаршированого ляща, підготуємо потрібні продукти. Очищаємо морквину із цибулею. Зелень (у мене петрушка) обполіскуємо холодною водою.
Ляща очищаємо від луски. Потрошимо рибку. Зрізаємо плавці та хвіст. З кожного боку на поверхні ляща біля хребта робимо неглибокі надрізи гострим ножем.
Моркву натираємо, а цибулю дрібно шаткуємо шматочками. На сковороду виливаємо пару столових ложок олії. У прогріту олію перекладаємо овочі, пасеруємо їх 5 хвилин до м'якості.
Овочі зі сковороди перекладаємо в миску, трохи остудити. Додаємо подрібнену зелень. Перемішуємо. Начинка для фарширування риб готова.
Приготовлену начинку поміщаємо в черевце лящу.
На тарілку висипаємо борошно. Обвалюємо в борошні нафаршированого ляща.
Прогріваємо на сковороді 3 столові ложки олії. Викладаємо на сковороду для обсмажування фаршированого ляща. Смажимо рибку по 5 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки.
Фарширований лящ, смажений на сковороді, вийшов дуже ніжним, соковитим, смачним. Пригощайтеся, приємного перекусу!