На продовольчих прилавках сьогодні можна знайти безліч макаронних виробів різного смаку та форми. Особливу кулінарну нішу займають макаронні вироби у формі гнізд. Ось покроковий рецепт гнізд з макаронів з м'ясними кульками на сковороді, які будуть нудитися в сметанному соусі. Виходить ситно, смачно та апетитно!
Інгредієнти
- Макарони: 8 шт. (Гнізда)
- Фарш м'ясний: 300 г (змішаний)
- Сметана: 200 г
- Вода: 300 мл (або молоко)
- Яйце куряче: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Орієнтуючись на список інгредієнтів, готуємо їх.
У невелику миску перекладаємо м'ясний фарш. Дрібними шматочками нарізаємо цибулю. Розбиваємо яйце, солимо і перчимо.
Ретельно компоненти між собою перемішуємо. Склад для м'ясних кульок виготовлений.
У сковороду вливаємо порцію олії (можна використовувати і вершкове масло). Макаронні вироби – гнізда – розміщуємо на сковороді. Між гнізда залишаємо місце, оскільки під час приготування вони збільшаться в обсязі.
Повертаємось до м'ясного фаршу. Ліпимо з нього невеликі кульки, які укладаємо в гнізда.
Сметану заливаємо водою чи молоком і ретельно перемішуємо, додавши до смаку сіль та чорний мелений перець. Соусом, що вийшов, заливаємо гнізда.
Сковороду накриваємо кришкою. Гасимо гнізда з м'ясними кульками протягом 40 хвилин.
Гнізда з м'ясними кульками приготувалися. Подаємо у гарячому вигляді до столу. Страву можна прикрасити зеленню. Смачної та ситної трапези вам!