Смажені карасі зі сметаною та цибулею

Якщо ви хочете почастувати свійських смачною рибкою, то рекомендую приготувати карасів. Моя кулінарна пропозиція — смажені карасі зі сметаною та цибулею на сковороді.

Якщо ви хочете пригостити домашніх смачною та дуже ніжною рибкою, то рекомендую приготувати карасів. Моя кулінарна пропозиція – це смажені карасі зі сметаною та цибулею на сковороді. Страва виходить соковитим та апетитним – відмінний варіант для ситного перекушування. Рибку спочатку обсмажимо, потім згасимо зі сметаною, а подачу урізноманітним золотистим цибулькою.

Інгредієнти

  • Карась: 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Сік лимонний: 1 ст. ложка
  • Сметана: 4 ст. ложки
  • Борошно пшеничне: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Перець мелений: за смаком
  • Кріп: 2 гілочки
  • Олія рослинна: скільки потрібно

Приготування

За списком беремо потрібні інгредієнти. Очищаємо цибулю. Сметана може бути будь-якої жирності.

Карась очищаємо, потрошимо. Зрізаємо голову (можна смажити і з нею), хвіст, плавці. З кожного боку на рибці робимо неглибокі надрізи.

Перекладаємо підготовлені тушки у миску. Солимо за смаком. Приправляємо меленим чорним перцем. Збризкуємо соком лимона. Перемішуємо, відставляємо миску з карасями убік.

Цибулину нарізаємо у формі напівкілець. У сковорідці розігріваємо олію. Відправляємо на сковороду нарізку з цибулі та пасеруємо до м'якості. Готову обсмажену заготовку прибираємо зі сковороди.

Рибку обвалюємо в борошні і відправляємо смажитися на сковороду, в якій пасерувалася цибуля. Доливаємо ще трохи олії. Готуємо до рум'яної засмажкої скоринки з двох боків.

На обсмаженого карася викладаємо сметану. Сковороду накриваємо кришкою, гасимо рибу хвилин 7.

Коли риба згасить у сметані, додаємо до неї обсмажену раніше цибулю і посипаємо подрібненою зеленню.

Ніжний соковитий карась на сковороді зі сметаною та цибулею готовий. Краще запропонувати його до столу відразу ж, але й у остиглому вигляді карасик хороший.