Горбуша тушкована на сковороді

Готуємо апетитну тушковану на сковороді 🐟 горбушу. Для приготування візьмемо вже тривожну горбушу.

Горбуша – унікальний рибний інгредієнт, з якого можна приготувати різноманітні страви. Наприклад, можна згасити горбушу разом із овочами. Оскільки риба у своєму складі містить достатню кількість корисних речовин, що сприяють виробленню високої концентрації білка, страви з горбуші виходять і ситними, і смачними. Горбушу обов'язково слід включати до раціону людей, які займаються спортом та активною діяльністю. Крім того, горбуша підходить для дієтичного меню, риба – чудова альтернатива м'ясній їжі.

Інгредієнти

  • Горбуша: 1 шт. (потрошена)
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Майонез: 2 ст. ложки
  • Соус томатний: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Для того, щоб приготувати рибу тушковану горбуша, беремо потрібні інгредієнти за запропонованим списком продуктів. Для реалізації рецепту візьмемо глибоку сковороду. Для рецепту вже потрощену горбушу (розморожену) обробляють на філе, видаливши плавці, луску.

Оброблену на філе рибу нарізаємо порційними шматочками. Поміщаємо їх у миску. Присипаємо, орієнтуючись на свій смак, шматочки горбуші сіллю та меленими спеціями. Дозволяється використовувати спеціальну приправу для рибних страв. Перемішуємо акуратно шматочки горбуші. Відставляємо миску убік.

Середню за розміром морквину нарізаємо для гасіння рибою довільними шматочками. Можна кружальцями, соломкою, тонкими шматочками. Дно сковороди покриваємо олією. Нарізку з моркви перекладаємо для обсмажування на сковороду.

Цибулю для рибної страви подрібнюємо півкільцями або чверть кільцями. Додаємо цибулю до моркви, продовжуємо спільну обсмажування на помірному вогні.

Хвилин через 5 до овочевої нарізки додаємо замариновані в мелених спеціях шматочки горбуші. Разом підсмажуємо інгредієнти протягом 5 чи 7 хвилин.

Поки окраєчка з морквою і цибулею підсмажуються, підготуємо заливку. У миску викладаємо томатний соус та майонез (можна замінити сметаною). Заливаємо інгредієнти кип'яченою водою (приблизно 2 склянки). Добре перемішуємо. Заливаємо шматочки горбуші.

Тушимо горбушу з овочами під кришкою до готовності всіх інгредієнтів. За часом процес триватиме приблизно 20 або 25 хвилин.

Апетитна тушкована горбуша готова!