Картопля по-сільському, запечена в соєвому соусі

Я пропоную запекти картоплю разом із соєвим соусом. Виходить картопля по-сільськи, запечена в соєвому соусі, апетитною, з рум'яною скоринкою.

Картопля по-сільському – смачний і, мабуть, найвідоміший і найпопулярніший гарнір. Приготувати картоплю по-сільському в духовці можна з різними приправами та спеціями, часником, зеленню. Я пропоную запекти картоплю разом із соєвим соусом. Виходить картопля по-сільськи, запечена в соєвому соусі, апетитною, з рум'яною скоринкою. Такий картопляний гарнір урізноманітнить і підкреслить смак основних страв м'яса, птиці, риби. Подати до столу картоплю по-сільському можна з салатами з овочів та різносолами.

Інгредієнти

  • Картопля: 600 г
  • Соус соєвий: 2 ст. ложки
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка
  • Хмелі-сунелі: 3 щіпки
  • Паприка мелена: 2 щіпки
  • Сіль: 1 щіпка

Приготування

Щоб запекти в духовці картоплю по-сільському в соєвому соусі, підготуємо інгредієнти. Очищаємо картоплю.

Очищену картоплю для запікання нарізаємо на середні за розміром скибочки (кожна бульба на 4 або 6 частин).

До картопляної нарізки вливаємо порцію соєвого соусу.

Слідом додаємо в картоплю олію. Я використовувала звичну олію.

До картоплі всипаємо мелену паприку, пряну приправу хмелі-сунелі. Трохи солимо.

Картоплю добре перемішуємо зі спеціями, соусом та олією. Залишаємо так картоплю на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.

Замариновані картопляні скибочки перекладаємо на лист.

Відправляємо лист з картоплею в розігріту до 190 градусів духовку на 35 хвилин.

Запечена з соєвим соусом картопля по-сільському вийшла смачною та ароматною. Всім приємній трапезі!